Acum este 02 Sep 2010, 20:28

Ora este UTC + 3

Discutii Juridice

Ultimele subiecte

•   Ce să cer și cum să motivez o cerere? [0 raspunsuri]
•   Ord. si Instructiunile MAI nepublic. in M.O.- efecte jur. [31 raspunsuri]
•   acceptarea de mostenire [0 raspunsuri]
•   pensie alimentara [0 raspunsuri]
•   SERVITUTE TEREN IPOTECAT?SE POATE ACORDA? [3 raspunsuri]
•   admitere la inm sau magistratura [12 raspunsuri]
•   Donatie [0 raspunsuri]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: CUMUL PENSIE CU SALARIU
MesajScris: 09 Noi 2009, 20:55 
Neconectat
Incearca forumul cu doua degete

Legea reorganizarii unor agentii ....a fost astazi publicata in MO.
CAP.IV prevede interzicerea cumulului pensiei nete cu salariu la stat,daca nivelul acesteia depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie.
Art.25 . prevederile prezentului capitol se aplica in mod corespunzator si beneficiarilor de pensie de serviciu stabilite prin legi speciale.
Ce motive de nelegalitate se pot invoca vis-a-vis de Legea 164/2001 a pensiilor militare, exceptii de neconstitutionalitate etc. pentru a putea introduce o actiune in instanta( acest lucru dupa ce unitatea unde am contract de munca imi va emite decizie de incetare a contractului de munca) pt.ca pe contencios ad-tiv nu pot(prevede expres ca se pot ataca numai HG,OG).
Va multumesc.

Ex. L.164 prevede pensia de serviciu este- anticipata, partial anticipata si pentru limita de varsta si vechime integrala. Pot invoca faptul ca, noua lege art.25 precizeaza generic -pensie de serviciu si atat fara a exemplifica.Eu am 50 de ani si vreau sa muncesc, tu stat imi ingradesti dreptul la munca. Mai mult, am iesit la pensie in baza programului de restructurare a armatei in vederea integrarii in NATO.
Exista si o decizie CEDO Buchen contra Cehiei
Pot invoca discriminarea intre mine cei care au doua servicii la stat sau intre mine si cei alesi.

Sus
 Profil E-mail  

Subiectul mesajului: Re: CUMUL PENSIE CU SALARIU
MesajScris: 11 Noi 2009, 14:00 
Neconectat
Maestru

Locaţie: Deva
Ca sa invocati acea discriminare, trebuie sa dovediti ca sunteti in imposibilitatea de a aplica la ceea ce ceilalti aplica. Legea limiteaza dreptul de cumul al pensiei (oricare ar fi ea) cu salariul dar da creptul de a renunta temportar la pensie. Concluzia logica este ca puteti renunta la pensie si atunci va luati 2 slujbe, chiar si la stat. Unde este discriminarea?

Sus
 Profil E-mail  

Subiectul mesajului: Re: CUMUL PENSIE CU SALARIU
MesajScris: 11 Noi 2009, 22:33 
Neconectat
Incearca forumul cu doua degete

Multumesc pentru raspuns.
insa va rog sa ma ajuntati, dati-mi un fir, ce motiv pot invoca de nelegalitate, de o saptamana ma gandesc si nu reusesc sa-i dau de capat.
Imi trec multe prin cap, ca apoi tot eu sa-mi dau seama ca nu merge si cad toate pe rand una cate una, apoi iar o iau de la capat .
Am iesit la pensie la 40 de ani din cadrul armatei conform programului de restructurare, am facut o alta facultate si acum lucrez la stat, aici am gasit de munca, conform deciziei cedo pensie este o proprietate privata.
Statul practic m-a dat afara de doua ori, odata cand a trebuit sa ies la pensie la 40 de ani, si acum inca o data, chiar nu ma puteti ajuta. Va multumesc.
Am citit legea554/2001, am studiat procedura CEDO, am studiat deciziile cedo, apoi am revenit la Codul muncii, incerc sa gasesc un motiv pentru a fi invocat ...

Sus
 Profil E-mail  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 3