Acum este 02 Sep 2010, 20:30

Ora este UTC + 3

Discutii Juridice

Ultimele subiecte

•   Ce să cer și cum să motivez o cerere? [0 raspunsuri]
•   Ord. si Instructiunile MAI nepublic. in M.O.- efecte jur. [31 raspunsuri]
•   acceptarea de mostenire [0 raspunsuri]
•   pensie alimentara [0 raspunsuri]
•   SERVITUTE TEREN IPOTECAT?SE POATE ACORDA? [3 raspunsuri]
•   admitere la inm sau magistratura [12 raspunsuri]
•   Donatie [0 raspunsuri]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: In cat timp trebuie restituita diferenta de impozit pe venit
MesajScris: 19 Feb 2010, 22:27 
Neconectat
Evalueaza forumul

Am beneficiat pe durata ultimilor 3 ani de bonuri cadou pentru care, dintr-o superficiala cunoastere a codului fiscal de catre angajator, nu mi s-a retinut impozitul aferent. Este evident ca am beneficiat de niste sume nedatorate, pe care trebuie sa le restitui. Problema mea este ca nu stiu in ce perioada de timp trebuiesc dati inapoi acesti bani. Este angajatorul (vinovatul de acesta situatie creata) indreptatit sa-mi ia banii intr-un interval de timp pe care il stabileste el personal?
Pot sa cer ca aceste sume sa-mi fie retinute in viitor, pe perioada a 3 ani? Datorez dobanzi sau penalitati pentru aceste sume, dat fiind faptul ca eu n-am efectiv competenta sa verific modul in care mi se calculeaza salariul si contributiile la bugetul statului datorate, atata timp cat este platit un administrator financiar (care are ca sarcina de serviciu calculul salariilor, cunosterea legislatiei in acest domeniu, etc.)?
E adevarat diferenta de impozit nu reprezinta o suma mare, dar esalonata pe trei ani ar insemna exact impozitul pe care am fi fost obligati sa-l platim, conform legii, ca urmare a acordarii acestor tichete. Acum, ca tot au scazut salariile angajatilor bugetari, au disparut sporurile si nici aceste bonuri cadou nu se mai acorda, chiar ca n-as vrea sa platesc 9 milioane in 3 luni, doar pentru ca cei responsabili au facut o greseala, n-au citit legea si acum se tem de curtea de conturi. In plus, e normal sa ne ”sugereze” ca noi vom plati dobanzi si penalitati pe perioada pentru care am datorat aceste sume?

Sus
 Profil E-mail  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 3