Acum este 02 Sep 2010, 20:30

Ora este UTC + 3

Discutii Juridice

Ultimele subiecte

•   Ce să cer și cum să motivez o cerere? [0 raspunsuri]
•   Ord. si Instructiunile MAI nepublic. in M.O.- efecte jur. [31 raspunsuri]
•   acceptarea de mostenire [0 raspunsuri]
•   pensie alimentara [0 raspunsuri]
•   SERVITUTE TEREN IPOTECAT?SE POATE ACORDA? [3 raspunsuri]
•   admitere la inm sau magistratura [12 raspunsuri]
•   Donatie [0 raspunsuri]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: oprire bani din salariu....
MesajScris: 25 Feb 2010, 16:22 
Neconectat
Evalueaza forumul

buna ziua!!!ma numesc Nicu si lucrez la o importanta firma de distribuire a bauturiolr carbogazoase,in functia de motostivuitorist....acum 6 luni s-a petrecut un eveniment(un accident)in care ne-au fost opriti bani diin salariu.....accidentul s-a petrecut in incinta depozitului unde un coleg de al meu ,conducand motostivuitorul ,a intrat in mine (eu conducand un alt utilaj)...accidentul s-a petrecut la trecerea intr-un alt compartiment alt depozitului unde vizibilitatea era redusa complet.s-a distyrus un cauciuc...in final ni s-au intocmit o notificare in care eram raspunzatori de plata.ni s-au oprit circa 15 mil impartite in rate lunare,eu jumatate ,colegul meu jumatate..mentionez ca nu ni s-a aratat nici o factura si ca dupa accident in lokul acela s-au montat oglinzi care permit trecerea cu mare usurinta....as dori sa stiu dak s-a procedat corect...acum as dori sa cer factura.....firma este obligata sa imi acorde acest act..????va multumesc...

Sus
 Profil E-mail  

Subiectul mesajului: Re: oprire bani din salariu....
MesajScris: 26 Feb 2010, 17:39 
Neconectat
Maestru

firma nu va poate retine din salariu fara acordul dumneavoastra expres, sau fara o hotarare judecatoreasca in acest sens.
solicitati plata integrala a salariilor sau notificati ITM-ul.

Sus

MesajScris: 26 Feb 2010, 17:45 
Neconectat
Evalueaza forumul

va multumesc pentru raspuns....mentionez ca noi am semnat o notificare in care scria ca suntem obligati sa platim acest prejudiciu...asta la amenintarile unora cu concedierea....

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: 27 Feb 2010, 19:56 
Neconectat
Maestru

Locaţie: Constanta
Art. 164. - (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Art. 165. - Acceptarea fără rezerve a unei părţi din drepturile salariale sau semnarea actelor de plată în astfel de situaţii nu poate avea semnificaţia unei renunţări din partea salariatului la drepturile salariale ce i se cuvin în integralitatea lor, potrivit dispoziţiilor legale sau contractuale.

Adresati-va Politiei pentru abuz in serviciu si ITM pentru aplicarea dispozitiilor 6 a) din Legea 108/1999 rep.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: 01 Mar 2010, 00:37 
Neconectat
Evalueaza forumul

va multumesc mult!!!!

Sus
 Profil E-mail  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 3