Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

ONRC. Peste 9.000 de dosare restante solutionate


18.02.2010 | Anemarie LAZARESCU
Secţiuni: Content, Corporate
JURIDICE - In Law We Trust

Peste 9.000 de solicitari restante, dintr-un total de peste 11.000 au fost solutionate de catre Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”in acest moment toate solicitarile restante care nu necesitau completarea actelor sau clarificari in legatura cu obiectul cererii fiind soluţionate. Astfel, la data intrarii in vigoare a modificarilor legislative prin care s-a renuntat la implicarea in activitatea oficiilor registrului comertului a judecatorilor, respectiv 14 ianuarie 2010, existau 11.565 de solicitari restante. In acest moment, au mai ramas de finalizat 1.846 cereri care au fost analizate si au primit rezolutie de amanare, aflandu-se astfel la al doilea termen de amanare acordat. Conform prevederilor legale, daca nici in cele 15 zile, cat reprezinta al doilea termen de amanare acordat, nu se completeaza documentele sau nu se clarifica obiectiunile din dosar, cererile vor primi rezolutie de respingere.

La nivel national, in perioada 14.01.2010 – 10.02.2010 comparativ cu perioada 14.12.2009 – 13.01.2010, s-a inregistrat o crestere de 23,38% a numarului de solicitari adresate Registrului Comertului. Solutionarea dosarelor curente se desfasoara cu respectarea termenelor de eliberare prevazute de legislatia in vigoare, respectiv 3 zile pentru constituiri si 5 zile pentru mentiuni.

In decembrie 2009, Guvernul a modificat cadrul legal astfel incat cererile de inregistrare in registrul comertului si, dupa caz, alte cereri aflate in competenta de solutionare a judecatorului delegat au fost transferate in competenta de solutionare a directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si/sau persoanei sau persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului.  Dupa adoptarea acestei modificari, conducerea ONRC a dispus o serie de masuri interne pentru rezolvarea cat mai rapida a dosarelor restante la Oficiul Registrului Comerţului de pe langa Tribunalul Bucuresti (ORC –TB).

Astfel, in Bucuresti, incepand din data de 14.01.2010, activitatea s-a desfasurat pe doua fluxuri operationale:

  • pentru dosarele nesolutionate inainte de aceasta data a fost prelungit programul de lucru pentru compartimentele care efectueaza operatiuni de verificare, operare date si editare documente si va fi suplimentat personalul pentru activitatile de verificare, operare si eliberare documente;
  • pentru dosarele inregistrate dupa data de 14.01.2010 s-a asigurat activitatea de verificare, inregistrare si solutionare a cererilor cu respectarea termenelor de eliberare prevazute de legislatia in vigoare.”
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro