Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

ONRC. Peste 9.000 de dosare restante solutionate
18.02.2010 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Content, Corporate
JURIDICE - In Law We Trust

Peste 9.000 de solicitari restante, dintr-un total de peste 11.000 au fost solutionate de catre Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”in acest moment toate solicitarile restante care nu necesitau completarea actelor sau clarificari in legatura cu obiectul cererii fiind soluţionate. Astfel, la data intrarii in vigoare a modificarilor legislative prin care s-a renuntat la implicarea in activitatea oficiilor registrului comertului a judecatorilor, respectiv 14 ianuarie 2010, existau 11.565 de solicitari restante. In acest moment, au mai ramas de finalizat 1.846 cereri care au fost analizate si au primit rezolutie de amanare, aflandu-se astfel la al doilea termen de amanare acordat. Conform prevederilor legale, daca nici in cele 15 zile, cat reprezinta al doilea termen de amanare acordat, nu se completeaza documentele sau nu se clarifica obiectiunile din dosar, cererile vor primi rezolutie de respingere.

La nivel national, in perioada 14.01.2010 – 10.02.2010 comparativ cu perioada 14.12.2009 – 13.01.2010, s-a inregistrat o crestere de 23,38% a numarului de solicitari adresate Registrului Comertului. Solutionarea dosarelor curente se desfasoara cu respectarea termenelor de eliberare prevazute de legislatia in vigoare, respectiv 3 zile pentru constituiri si 5 zile pentru mentiuni.

In decembrie 2009, Guvernul a modificat cadrul legal astfel incat cererile de inregistrare in registrul comertului si, dupa caz, alte cereri aflate in competenta de solutionare a judecatorului delegat au fost transferate in competenta de solutionare a directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si/sau persoanei sau persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului.  Dupa adoptarea acestei modificari, conducerea ONRC a dispus o serie de masuri interne pentru rezolvarea cat mai rapida a dosarelor restante la Oficiul Registrului Comerţului de pe langa Tribunalul Bucuresti (ORC –TB).

Astfel, in Bucuresti, incepand din data de 14.01.2010, activitatea s-a desfasurat pe doua fluxuri operationale:

  • pentru dosarele nesolutionate inainte de aceasta data a fost prelungit programul de lucru pentru compartimentele care efectueaza operatiuni de verificare, operare date si editare documente si va fi suplimentat personalul pentru activitatile de verificare, operare si eliberare documente;
  • pentru dosarele inregistrate dupa data de 14.01.2010 s-a asigurat activitatea de verificare, inregistrare si solutionare a cererilor cu respectarea termenelor de eliberare prevazute de legislatia in vigoare.”
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti