Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Anul european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale
19.02.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale organizeaza conferinta nationala de lansare a ,,Anului european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale” in Romania. La evenimentul vor participa aproximativ 350 de persoane, reprezentanti ai organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale, ai grupurilor afectate de excluziune sociala si personalitati din domeniul cercetarii, culturii si mass-mediei care au acceptat rolul de ambasadori ai Anului european 2010.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, ”in cadrul evenimentului vor fi prezentate obiectivele si activitatile ,,Anului european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale” atat la nivelul Romaniei cat si al Uniunii Europene. Scopul principal al conferintei este acela de a mobiliza cat mai multe persoane si institutii in lupta impotriva saraciei dar si in actiunile de promovare a incluziunii sociale. O alta prioritate a evenimentului o reprezinta si identificarea si, ulterior, aplicarea unor solutii concrete pentru a eradica saracia si a garanta incluziunea sociala a grupurilor defavorizate.

Potrivit datelor Eurobarometrului european, publicat de Comisia Europeana in octombrie 2009, circa 52% dintre europenii intervievatii considera ca prima cauza a raspandirii saraciei este somajul ridicat. Prin urmare, in cadrul conferintei vor fi prezentate atat  politicile sociale promovate de Guvernul Romaniei in perioada de criza cat si programele nationale care contribuie la combaterea saraciei prin diferite parghii precum ocuparea fortei de munca, protectia si asistenta sociala, educatie sau sanatate. Tot in cadrul evenimentului, organizatii neguvernamentale active in domeniul social vor prezenta o serie de proiectele de succes si vor aduce in prim-plan povestile de viata ale unor persoane care s-au confruntat cu situatii de excluziune sociala.

Anul european este implementat in cele 27 de state membre UE, precum si in Islanda si Norvegia. In Romania, organismul de implementare a programului este Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin Directia programe incluziune sociala. Programele nationale sunt finantate cu 50% fonduri de la Comisia Europeana si 50% fonduri de la guvernele statelor membre. Initiativele Anului european tintesc patru obiective majore: recunoasterea dreptului celor care traiesc in saracie si sunt exclusi social la o viata demna si la un rol activ in societate; stimularea responsabilitatii comune si a participarii la lupta impotriva saraciei; promovarea incluziunii sociale si obtinerea unui angajament politic care sa duca la actiuni concrete de eradicare a saraciei si de combatere a excluziunii sociale, precum si asumarea acestor obiective de intreaga societate.

Evenimentul are loc la Bucuresti, pe 19 februarie 2010, la Palatul Parlamentului, sala I.C. Bratianu, cu incepere de la ora 09.30. Pentru informatii detaliate despre activitatile Anului european, inclusiv programul national, consultati site-ul web: www.2010againstpoverty.eu

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti