Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Plan de masuri pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen
22.02.2010 | JURIDICE.ro

Joi, 18 februarie 2010, a avut loc la sediul Ministerului Administratiei si Internelor reuniunea Comisiei Nationale de Autoevaluare Schengen, condusa de  Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor.

Potrivit unui comunicat al MAI, „cu acest prilej, Comisia a adoptat Planul de masuri prioritare pentru aderarea la Spatiul Schengen, document ce contine masuri clare si termene pentru indeplinirea tuturor cerintelor necesare pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in martie 2011.

Prin acest Plan de masuri prioritare, Comisia Nationala de Autoevaluare Schengen si-a propus ca pana la finalul lunii decembrie a.c. toate obiectivele sa fie indeplinite.

Ministrul Vasile Blaga a solicitat institutiilor si autoritatilor responsabile actiuni rapide si ferme pentru implementarea masurilor de ordin institutional si operativ necesare pentru indeplinirea obiectivelor in termenele stabilite.

Pe agenda de lucru s-au mai aflat teme precum prezentarea analizei privind stadiul procesului de evaluare Schengen, aprobarea masurilor prioritare necesare aderarii Romaniei la spatiul Schengen, prezentarea analizei privind stadiul contractarii/implementarii proiectelor Facilitatea Schengen si discutii privind stadiul derularii lucrarilor de curatare si intretinere a culoarului de frontiera.

La reuniune au participat si reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Departamentului pentru Afaceri Europene, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Autoritatii Nationale a Vamilor, Ministerului Justitiei, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului Roman de Informatii, Autoritatii Nationale pentru Administrarea si Reglementarea in Comunicatii, Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Secretariatului General al Guvernului, Oficiului de Plati si Contracte Phare, precum si ai Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

INFORMATII DE BACKGROUND:

Comisia Nationala de Autoevaluare Schengen este un organism inter-ministerial care are rolul de a coordona, promova si reprezenta politicile si actiunile de analiza si dezvoltare in domeniul implementarii acquis-ului Schengen.

Presedintele Comisiei este ministrul administratiei si internelor Vasile Blaga, iar presedintele executiv este secretarul de stat MAI, sef al Departamentului Schengen, Marian Tutilescu. Directia Generala Schengen din cadrul Departamentului Schengen al MAI asigura secretariatul Comisiei Nationale de Autoevaluare Schengen.

Pentru atingerea obiectivului stabilit, respectiv acela de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen in martie 2011, in tara noastra se vor desfasura, in cursul acestui an, 2 misiuni de evaluare Schengen, respectiv frontiere terestre (martie 2010) si SIS/SIRENE (in decembrie 2010).

Pe parcursul anului trecut expertii europeni au mai efectuate alte 5 vizite de evaluare, in domenii precum cooperare politieneasca, protectia datelor personale, vize, frontierelor maritime, frontierelor aeriene, concluziile acestora fiind pozitive in contextul eforturilor depuse de Romania pentru aderarea la Spatiul Schengen la termenul propus.”


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.