Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Intalnire Catalin Predoiu – ambasadorii tarilor membre UE


22 februarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Corporate, Flux informații

Vineri, 19 februarie 2010, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu a participat la un dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, organizat de E.S. Estanislao de Grandes Pascual, ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”in cadrul intalnirii, ministrul Catalin Predoiu a prezentat stadiul politicilor publice in sectorul judiciar, menite sa creeze o Justitie apropiata de cetatean si sa asigure un cadru favorabil pentru mediul de afaceri, in vederea atragerii investitiilor. În continuare, ministrul a raspuns intrebarilor adresate privind politica de resurse umane, combaterea coruptiei, transferul problemelor administrativ financiare de la judecatori catre managerii de instanta, reforma legii Curtii Constitutionale.

Catalin Predoiu a prezentat, de asemenea, programul legislativ al ministerului pentru urmatoarele sase luni, respectiv proiectele de legi pentru implementarea noilor coduri si pentru simplificarea procedurilor in instanta, reforma Inaltei Curti de Casatie si Justitie, continuarea eficientizarii Registrului Comertului.

In cadrul intalnirii, s-a discutat si despre asteptarile privind apropiatul raport interimar pe justitie ce va fi publicat de Comisia Europeana in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Ministrul Justitiei a afirmat ca un moment – cheie va fi raportul de tara din vara, deoarece pana atunci o serie de proiecte importante aflate in lucru urmeaza a fi finalizate.

De asemenea, au fost prezentate concluziile vizitelor ministrului la unele curti de apel si obiectivul consolidarii increderii intre minister si magistrati.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică