Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Incompatibilitate consilier judetean – director AJOFM
22.02.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii vineri, 19 februarie 2010, ca a constatat faptul ca Directorul coordonator in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi, Maria Cabalau, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data 25 mai 2009 si pana in prezent, intrucat detine simultan si calitatea de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Iasi.

Potrivit unui comunicat al ANI, „Agentia a fost sesizata de catre Institutia Prefectului Judetului Iasi cu privire la posibila nerespectare a prevederilor legale ce reglementeza regimul juridic al incompatibilitatilor de catre doamna CABALAU MARIA, avand  in vedere ca aceasta exercita functia de Director coordonator in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi simultan cu detinerea calitatii de Consiler judetean  in cadrul Consiliului Judetean Iasi.

In urma verificarii prealabile, efectuate in temeiul Legii nr. 144/2007, republicata, au rezultat indicii temeinice referitoare la incalcarea de catre doamna CABALAU MARIA a prevederilor legale privind regimul juridic al incompatibilitatilor.

In urma verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si documentelor transmise de institutiile competente, au rezultat urmatoarele:

  • in baza Hotararii nr. 210/26.06.2008, doamna CABALAU MARIA a fost validata in functia de Consilier  judetean in cadrul Consiliul Judetean Iasi pentru un mandat in perioada 2008-2012;
  • Conform Ordinului nr. 1091/25.05.2009, doamna CABALAU MARIA  exercita functia de Director coordonator in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi.

Mentionam faptul ca doamna CABALAU MARIA ocupa functia de Director coordonator in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi in baza unui contract de management, care este asimilat contractului individual de munca.

Conform art. III, alin. (9) din Ordonanta de Urgenta nr. 37/22.04.2009, respectiv, art. IV, alin. (9) din Ordonanta de Urgenta nr. 105/6.10.2009, „Pe perioada executarii contractului de management, persoanele care ocupa functii dintre cele prevazute la alin. (3) li se aplica prevederile art. 70, 71, 79, 94-96 si 111-114 din cartea I, titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”, de unde rezulta faptul ca persoanelor care executa un contract de management in cadrul institutiilor publice le sunt opozabile prevederile cuprinse in Legea nr. 161/2003 ce privesc regimul juridic al incompatibilitatilor, conflictelor de interese, precum si celelalte norme si principii generale aplicabile functionarilor publici.

Avand in vedere cele de mai sus, s-a constatat faptul ca doamna CABALAU MARIA nu a respectat obligatiile referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor, aceasta ocupand atat functia de Director coordonator in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi, cat si calitatea de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Iasi, din data de 25.05.2009 si pana in prezent.

Potrivit prevederilor art. 49, alin. (3) din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii, funcaiei sau activitatii respective”.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.