Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ministerul Muncii despre contractului colectiv de munca pe ramura mass-media


24 februarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Pornind de la materialele aparute in presa scrisa despre posibila renegociere a contractului colectiv de munca la nivel de ramura mass-media, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a dat publicitatii luni, 22 februarie 2010, faptul ca nu este abilitat în nici un fel sa se implice in negocierea sau modificarea unor clauze ale contractului colectiv de munca in vigoare, fiind doar depozitarul contractului colectiv de munca, care reprezinta legea partilor.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, ”conform prevederilor art.31,alin.1 din Legea nr.130/1996 republicata, privind contractul colectiv de munca, clauzele contractului colectiv de munca pot fi modificate pe parcursul executarii lui, in conditiile legii, ori de cate ori partile convin acest lucru.

Ca atare, daca una din partile semnatare doreste renegocierea contractului sau ale unor clauze ale acestuia, o poate face numai cu acordul tuturor semnatarilor contractului, respectiv Uniunea Nationala a Patronatului Roman (U.N.P.R.), Patronatul Presei Romedia si MediaSind.

In cazul in care nu se obtine acordul pentru renegocierea contractului colectiv de munca, acesta isi produce efectele pana la data implinirii termenului pe durata caruia a fost incheiat.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale nu a fost sesizat in mod oficial de catre Patronatul Presei Romane si Patronatul Presei Romedia cu o solicitare privind renegocierea contractului colectiv de munca la nivelul ramurii Mass-Media.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii