Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ministerul Muncii despre contractului colectiv de munca pe ramura mass-media
24.02.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Pornind de la materialele aparute in presa scrisa despre posibila renegociere a contractului colectiv de munca la nivel de ramura mass-media, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a dat publicitatii luni, 22 februarie 2010, faptul ca nu este abilitat în nici un fel sa se implice in negocierea sau modificarea unor clauze ale contractului colectiv de munca in vigoare, fiind doar depozitarul contractului colectiv de munca, care reprezinta legea partilor.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, ”conform prevederilor art.31,alin.1 din Legea nr.130/1996 republicata, privind contractul colectiv de munca, clauzele contractului colectiv de munca pot fi modificate pe parcursul executarii lui, in conditiile legii, ori de cate ori partile convin acest lucru.

Ca atare, daca una din partile semnatare doreste renegocierea contractului sau ale unor clauze ale acestuia, o poate face numai cu acordul tuturor semnatarilor contractului, respectiv Uniunea Nationala a Patronatului Roman (U.N.P.R.), Patronatul Presei Romedia si MediaSind.

In cazul in care nu se obtine acordul pentru renegocierea contractului colectiv de munca, acesta isi produce efectele pana la data implinirii termenului pe durata caruia a fost incheiat.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale nu a fost sesizat in mod oficial de catre Patronatul Presei Romane si Patronatul Presei Romedia cu o solicitare privind renegocierea contractului colectiv de munca la nivelul ramurii Mass-Media.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti