Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate consilier local
24.02.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala Anticoruptie a dat publicitatii marti, 23 februarie 2010, faptul ca actul de constatare emis la data de 24 iunie 2009, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a lui Constantin Badut, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Ciolanesti (jud. Teleorman), a ramas definitiv prin necontestare.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”Curtea de Apel Bucuresti a comunicat Agentiei faptul ca pe rolul acesteia nu figureaza inregistrata nicio contestatie formulata de catre domnul BADUT CONSTANTIN impotriva actului de constatare emis de catre A.N.I., prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a acestuia. Potrivit informatiilor transmise de Primaria Comunei Ciolanesti, mandatul de consilier al domnului BADUT CONSTANTIN a incetat de drept la data 01.07.2009 prin Hotararea Consiliului local al Comunei Ciolanesti nr. 23/31.07.2009.

Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicata, a constatat, in urma unei sesizari, starea de incompatibilitate a domnului BADUT CONSTANTIN, Consilier local in cadrul Consilului Local Ciolanesti, intrucat, incepand cu  data de 20.06.2008 acesta a detinut atat functia de Consilier local in cadrul Consilului Local al Comunei Ciolanesti, cat si pe cea de functionar public in cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Teleorman, Centrul Local Rosiori de Vede.

In conformitate cu prevederile art. 94, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, „calitatea de funcţionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica”, iar, conform prevederilor aceluiasi articol, alin. (2), lit. c)  din  legea sus mentionata, „functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza respectiv in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata”.

Potrivit prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilitatile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului BADUT CONSTANTIN, se regaseste pe pagina de Internet a Agentiei, la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

A se vedea si ANI. Incompatibilitate ref. consilier local – functionar public

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti