Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Politistii vor asigura siguranta factorilor postali


24.02.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 22 februarie 2010, s-a semnat un nou protocol de colaborare dintre Inspectoratul General al Politiei Romane si Compania Nationala Posta Romana.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, ”obiectivul principal al protocolului de colaborare intre cele doua institutii il reprezinta cresterea nivelului de siguranta al valorilor pe care subunitatile postale le pastreaza, depoziteaza, manipuleaza si transporta, precum si cu privire la masurile de protectie a vietii si integritatii corporale a lucratorilor postali si a clientilor serviciilor postale.

Protocolul prevede atat activitati comune, ca de exemplu initierea unor campanii pe segmentul de prevenire, dar si specifice fiecarei parti semnatare.

Astfel, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin unitatile teritoriale va suplimenta efectivele de politisti care vor patrula pe traseele de deplasare a factorilor postali in perioada distribuirii pensiilor si va desfasura activitati de instruire si pregatire antivictimala.

De asemenea, va oferi consiliere de specialitate referitoare la masurile de asigurare a pazei si protectiei unitatilor postale, a bunurilor si valorilor detinute, manipulate si transportate, potrivit prevederilor legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

Compania Nationala Posta Romana pentru asigurarea unui climat sporit de siguranta, cu sprijinul autoritatilor locale, in unele zone care prezinta riscuri potentiale pentru lucratorii postali, prin reprezentantii directiilor regionale sau oficiilor judetene de posta va intreprinde demersuri pentru crearea posibilitatii achitarii pensiilor in sedii ale autoritatilor locale, precum si in vederea insotirii factorilor postali de catre politisti comunitari ori alte persoane anume desemnate de autoritatile locale.

De asemenea, in vederea diminuarii riscurilor la care pot fi expusi factorii postali, va organiza deplasarea acestora in sectoarele de distribuire, cu mijloace de transport. Totodata, acestia vor fi dotati cu mijloace tehnice de autoaparare si localizare.

Noul protocol de colaborare, care are o valabilitate de un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, va intra in vigoare de la 1 martie, iar la nivel teritorial, sucursalele si oficiile judetene de posta din cadrul CN Posta Romana vor incheia protocoale de colaborare cu inspectoratle de politie judetene/Directia de Politie a Municipiului Bucuresti, care pot cuprinde si aspecte specifice, existente la nivel local.

***Reamintim faptul ca, in a doua jumatate a lunii ianuarie 2010, la initiativa Politiei Romane, a avut loc la sediul Companiei Nationale Posta Romana, o intalnire intre inspectorul general al Politiei Romane, chestor principal de politie Petre Toba si Presedintele-Director general al Companiei Nationale Posta Romana, dr. Tudor Gabriel Bohalteanu.

Din partea Inspectoratului General al Politiei Romane, la discutii a participat si chestor principal de politie Dumitru Parvu, adjunct al inspectorului general si comisar-sef de politie Catrinoiu Aurel, seful Serviciului Sisteme de Securitate din cadrul Directiei Politiei de Ordine Publica.

Scopul intalnirii l-a constituit luarea unor masuri comune pentru prevenirea si reducerea numarului de infractiuni carora le cad victime factorii postali. De asemenea, s-a analizat si s-a hotarat reactualizarea protocolului de colaborare intre cele doua institutii.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro