Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Regimul strainilor. Guvernul ajusteaza micul trafic de frontiera pe relatia Moldova
24.02.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In sedinta de Guvernul de marti, 23 februarie 2010, a aprobat o Ordonanta de urgenta pentru completarea OUG nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei, ”ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a precizat ca reglementarile adoptate de Guvern respecta Conventia Schengen, care acorda Romaniei dreptul, ca stat membru UE, de a formula exceptii de la traficul normal al frontierei.

In conformitate cu normele comunitare si in contextul creat prin instituirea regimului de mic trafic de frontiera si, respectiv, prin aplicarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind micul trafic de frontiera, incepand cu 26 februarie 2010, se impune completarea in regim de urgenta a legislatiei referitoare la regimul strainilor.

Ministrul Administratiei si Internelor a declarat ca permisele de mic trafic de frontiera se elibereaza de catre misiunile diplomatice consulare ale Romaniei din Cahul, Balti si Chisinau. „Procedura este simpla: depui cererea, este verificata din partea romana de catre Oficiul Roman pentru Imigrari, in baza de date Schengen, colegii moldoveni verifica conditiile lor, lista ajunge la Compania Nationala de Investitii – care a primit deja dispozitie sa tipareasca primele 350.000 de permise; aici se va face si personalizarea, urmand ca in consulatele din Chisinau, Cahul, Balti consulii sa aplice pe poza timbrul”, a afirmat Vasile Blaga.

Oficiul Roman pentru Imigrari emite avizul in termen de 30 de zile de la data primirii solicitarii, iar autoritatile moldovene au obligatia de a verifica daca cetatenii care au depus cererile locuiesc de cel putin un an in localitatile respective. Termenul de eliberare a permiselor de mic trafic este de maxim 60 de zile.

Ministrul Vasile Blaga a mai precizat ca masurile cuprinse in actul normativ aprobat astazi acorda facilitati unui numar de aproximativ 1.250.000 de cetateni din 361 de localitati din Republica Moldova, care au domiciliul situat la cel mult 50 km distanta de frontiera cu Romania.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.