Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Propunere de lege prin care persoanele aflate in inchisori nu vor mai primi sume de bani egale cu salariul minim pe economie


23 februarie 2010 | JURIDICE.ro, Iulian URBAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 61 al Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal initiata de Kerekes Károly – deputat UDMR  [L657/2009] a fost pe ordinea de zi de astazi a Comisiei Juridice din Senat.

Proiectul de lege vizeaza modificarea art. 61 din Legea 275/2006 privind executarea pedepselor penale in sensul abrogarii alin. [3], adica eliminarea platii catre persoanele condamnate la pedepse privative de libertate a unor sume egale cu salariul minim pe economie, daca urmeaza cursuri de scolarizare.

S-a spus [si eu sustin aceasta lege pe buna-dreptate] ca este inacceptabil ca in Romania in care somajul face ravagii, statul roman sa plateasca sume de bani unor persoane care urmeaza cursuri de scolarizare in conditiile in care exista familii sarace care nu isi dau copii la scoala pentru ca nu au resurse financiare, insa noi platim acum bani unor persoane condamnate pentru infractiuni ca acestea sa se scolarizeze. Ce incurajam noi procedand astfel? Necinstea? Incalcarea legii ca premisa de a avea acces la scolarizare pe banii statului?

Ei bine conform fisei proiectului legislativ, punctul de vedere al Guvernului  este ca NU sustine adoptarea acestui proiect de lege.

Punctul de vedere al Guvernului:

Pag. 1

Pag. 1

Pag. 2

Pag. 2

Pag. 3

Pag. 3

Iulian URBAN, senator
vicepresedinte al Comisiei Juridice a Senatului Romaniei

Iulian URBAN, senator
vicepresedinte al Comisiei Juridice a Senatului Romaniei

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii