Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurentei. Concentrare economica in domeniul comunicatiilor electronice
24.02.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content, Cyberlaw, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust
Consiliul Concurenţei analizeazǎ concentrarea economică realizată de către S.C. NextGen Communications S.R.L. prin achiziţionarea unor active (reţele de comunicaţii electronice) ale S.C. NewCom Telecomunicaţii S.A.
Autoritatea de concurenţă analizează operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. O decizie cu privire la aceastǎ operaţiune urmeazǎ a fi luatǎ, conform prevederilor legale, în termen de 30 de zile de la data la care notificarea este consideratǎ efectivǎ.Concentrarea economica realizata de NextGen Communications S.R.L. prin achizitionarea unor active (retele de comunicatii electronice) ale NewCom Telecomunicatii S.A. este analizata de Consiliul Concurentei.

Concentrarea economica realizata de NextGen Communications S.R.L. prin achiziţionarea unor active (reţele de comunicaţii electronice) ale NewCom Telecomunicaţii S.A. este analizata de Consiliul Concurentei.

Potrivit unui comunicat al Consiliul Concurentei, ”autoritatea de concurenta analizeaza operatiunea de concentrare economica din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este considerata efectiva.

NextGen Communications S.R.L. este controlat in mod direct de catre S.C. ROMTELECOM S.A, fiind astfel membru al Grupului Deutsche Telekom. Grupul Deutsche Telekom desfasoara activitati pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice fixe si mobile prin societatile comerciale membre ale Grupului OTE (SC Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A., SC Romtelecom SA, SC Telemobil SA), precum si prin SC Combridge S.R.L.. Grupul Deutsche Telekom desfasoara pe piata romaneasca si activitati de comercializare atat a echipamentelor terminale si serviciilor de comunicatii electronice, cat si a accesoriilor si a altor produse de tehnologie digitala prin intermediul SC Germanos Telecom Romania S.A. si SC Sunlight Romania Filiala Bucuresti SRL.

S.C. NewCom Telecomunicatii S.A. este controlat de Valserial Ltd., o societate de investitii financiare cu sediul in Cipru, si furnizeaza retele si servicii de comunicatii electronice fixe pe piata romaneasca.

Conform dispozitiilor Legii concurentei (nr. 21/1996) sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti (inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate), in legatura cu aceasta concentrare economica. Observatiile si punctele de vedere pot fi transmise pana cel taziu 01.03.2010, utilizand urmatoarele mijloace de contact: prin fax la numarul 021.405.45.12, prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro, sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei – Directia Servicii, Piata Presei Libere nr.1, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr. 33.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti