Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
3 comentarii

Plata TVA la incasarea facturilor este incorecta?
24.02.2010 | JURIDICE.ro, Iulian URBAN

JURIDICE - In Law We Trust

Propunerea legislativă legislativa a mea si a unui grup de colegi senatori pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicat în M. Of. nr. 927/23 decembrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, in sensul platii TVA doar la incasarea facturilor asa cum aratam.

Se va dezbate in Plenul Senatului din 24 februarie 2010, dupa ce

– Guvernul a anuntat ca nu sustine aceasta initiativa legislativa si in plus astazi la intalnirea de la Senat, ministrul finantelor Vladescu a spus ca nu este normal sa transferam riscul neincasarii facturilor in sarcina statului roman [!!??!!]

– Comisia economică, industrii şi servicii transmite avizul cu nr. 320 -NEGATIV

– Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital depune raportul cu nr. 213 – NEGATIV.

Traseul acestei propuneri legislative

Sunt curios sa vad cum vor vota senatorii care pretind ca vor sa ajute cumva mediul de afaceri romanesc. Eu unul imi voi sustine legea pana in panzele albe, insa se pare ca voi avea multe piedici… ca, deh, este greu sa fii de dreapta in vremuri de stanga!

Iulian URBAN, senator
vicepresedinte al Comisiei Juridice a Senatului Romaniei

Iulian URBAN, senator
vicepresedinte al Comisiei Juridice a Senatului Romaniei

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Plata TVA la incasarea facturilor este incorecta?”

  1. Mi se pare o propunere populista, la fel de aberanta si fara sustinere legala, in genul celei privind procesele colective. De acord ca TVA la facturare reprezinta o povara. Dar emitarea unei facturi ar trebui facuta doar in momentul in care creditorul este constient de bonitatea si seriozitatea debitorului. Nimeni nu te obliga sa emiti facturi cu plata la termen. Daca o faci, o faci pe propriul risc. Ca alternativa la emiterea facturii fiscale exista emiterea facturii pro-forma, pentru care nu se varsa TVA la bugetul de stat. Numai ca, in baza facturilor pro-forma, firmele de recuperare debite, ca a ta, nu mai pot sa obtina somatii de plata, ordonante sau falimente. Ar trebui sa intre pe dreptul comun unde, majoritatea, sunt complet nepregatiti.

  2. Nu este incorecta propunerea !
    Este greu de aplicat in practica si s-a demonstrat ca ar genera o evaziune fiscala mai mare decit acum.

  3. av.B spune:

    Dar de Ordonanţă de urgenţă nr. 8/2010 din 17/02/2010 privind reglementarea de măsuri fiscale pentru unele livrări de bunuri şi prestări de servicii efectuate de Compania Naţională „Romtehnica” – S.A. către Ministerul Apărării Naţionale în anul 2010, Publicat in MOF nr. 112 – 19/02/2010 CE PARERE AVETI ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.