Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Dreptul muncii Flux informații

Serban Paslaru: Legislatia muncii nu corespunde realitatilor economiei romanesti

26 februarie 2010 | JURIDICE.ro

Clarificarea cadrului legislativ care reglementează piaţa muncii trebuie să fie o prioritate pentru legiuitor în anul 2010, au susţinut avocaţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii în cadrul conferinţei „Piaţa forţei de muncă în 2010 – oportunităţi şi provocări” organizată de FinMedia şi Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Conform avocatului Şerban Pâslaru, coordonatorul departamentului de dreptul muncii din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii, transformările economice din ultimii ani şi, mai apoi, criza economică au schimbat radical piaţa forţei de muncă şi raporturile angajat-angajator, conducând la apariţia unui număr tot mai mare de probleme specifice. La acestea a contribuit şi legislaţia actuală, care nu mai răspunde întru totul nevoilor de dezvoltare şi realităţilor economiei româneşti.

Reglementarea pieţei muncii are ca finalitate satisfacerea unor nevoi sociale şi economice. Existenţa a cât mai multor locuri de muncă, cât mai bine plătite, dar şi asigurarea unei productivităţi crescute a muncii şi a sustenabilităţii costurilor cu forţa de muncă trebuie să se înscrie între obiectivele avute în vedere de legislaţia muncii. Este momentul ca legiuitorul şi actorii sociali să procedeze la o analiză serioasă, aprofundată, a măsurii în care legislaţia muncii, aşa cum se prezintă azi, poate să asigure realizarea acestor obiective”, a apreciat Şerban Pâslaru, Avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii

În plus, conform avocatului Ţuca Zbârcea & Asociaţii, situaţiile, nu puţine la număr, în care legislaţia este neclară sunt de natură să îngreuneze suplimentar gestionarea raporturilor de muncă de către angajatori.

Este esenţial ca, în perioada imediat următoare, să se procedeze la o revizuire a actelor normative ce reglementează piaţa muncii. Există în prezent numeroase dispoziţii lacunare, confuze sau contradictorii care complică viaţa angajatorilor şi a managerilor de resurse umane şi care, nu de puţine ori, pun în dificultate instanţele de judecată în sutele de litigii de muncă care apar ca urmare a unui cadru de reglementare deficitar”, a adăugat Şerban Pâslaru.

Există câteva arii de reglementare esenţiale care necesită o revizuire urgentă, pentru a asigura că legislaţia devine un motor de stimulare a pieţei muncii, a creării de locuri de muncă şi a investiţiilor şi nu o frână. Între acestea, regimul angajărilor, munca temporară, negocierea şi aria de aplicare a contractelor colective de muncă, regimul concedierilor, conflictele de muncă, rolul şi atribuţiile sindicatelor.

Sunt câteva întrebări pe care atât legiuitorul cât şi actorii sociali care acţionează pe piaţa muncii trebuie să şi le pună. Este cadrul legal actual suficient de flexibil pentru a stimula investiţiile şi crearea de locuri de muncă? Se poate adapta piaţa muncii la realităţile economice în condiţiile oferite de cadrul actual de reglementare şi, în general, în contextul unei hiper-reglementări? În ce măsură există un echilibru în relaţia între patronate şi sindicate? Realitatea a dovedit că, în prezent, legislaţia nu răspunde întru totul necesităţilor specifice unei economii care se transformă, care trebuie să se dezvolte. Condiţiile în care pot fi realizate angajări sunt stricte, posibilităţile de a opta pentru muncă temporară sunt extrem de limitate, regimul concedierilor este unul drastic, există o suită întreagă de obligaţii pe care angajatorii le au dar care în practică nu pot fi îndeplinite, din motive obiective, contractele colective de muncă la nivelul ramurilor se negociază, de multe ori, fără a asigura o reprezentare corectă a majorităţii agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în ramurile respective ş.a.m.d., sunt probleme cu care angajatorii şi piaţa muncii, în ansamblul său, se confruntă, şi care necesită o analiză urgentă din partea autorităţilor, a patronatelor şi sindicatelor”, a încheiat Şerban Pâslaru.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Interviuri JURIDICE.ro

***

Şerban Pâslaru este Avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Cu o experienţă juridică de 8 ani, Şerban coordonează în prezent proiectele firmei în dreptul muncii, acumulând o expertiză semnificativă atât în ceea ce priveşte aspectele generale şi procedurile comune întâlnite în acest domeniu, cât şi în gestionarea de proiecte complexe, precum implementarea programelor de restructurare / transfer de personal, negocierile contractelor colective de muncă etc. Alte domenii de specializare sunt PPP-uri, achiziţii publice şi concesiuni. Şerban Pâslaru este licenţiat în Drept la Universitatea din Bucureşti.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii este una dintre cele mai mari firme de avocatură din România, cu o echipă formată din 72 de avocaţi, dintre care 15 sunt parteneri, şi din alţi 34 membri ai staff-ului administrativ. În anul 2007, firma s-a extins regional, prin deschiderea unui birou secundar la Cluj-Napoca iar din decembrie 2009 deţine un birou de reprezentanţă la Madrid.

Societatea de avocaţi a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii trei ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” în 2009 de către Financial Times.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV/Petrom, CEZ, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, UPC, Pfizer, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, Fondul Proprietatea, BRD-Groupe Société Générale, BERD, Texaco, Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale