Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Deficit de personal la Tribunalul Maramures


26 februarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Jud. Codruta Alb, purtator de cuvant al Tribunalului Maramures, a declarat joi, 25 februarie 2010, intr-un interviu pentru citynews.maramures, ca Tribunalul se confrunta cu un deficit de personal, respectiv functioneaza 55 de judecatori, schema fiind de 70.

Codruta Alb

Codruta Alb

Codruta Alb: “Evident efectele acestui deficit de personal nu poate sa fie decat unul negativ, atat din prisma magistratilor cat si din punctul de vedere al justitiabililor. In randul magistratilor exista bineinteles un grad de nemultumire vizavi de numarul mare de dosare pe care trebuie sa le instrumenteze. Doar in cursul cursul anului trecut numarul de dosare per judecator a fost de circa 780-800, iar in acest caz nu mai putem vorbi de un randament maxim, in timp ce justitiabilii sunt si ei nemultumiti de slaba calitate a actului de justitie infaptuit.”

In privinta grefierilor, doar 7 posturi sunt vacante dintr-o schema de 184 de posture (4 posturi la Judecatoria Baia Mare, unul la Viseu, un post de aprod la Tribunalul Maramures si un altul de agent procedural la Judecatoria Somcuta Mare).

Jud. Codruta Alb a adaugat: “Aici lucrurile stau putin mai bine, gradul de ocupare fiind mult mai mare. Insa si aici asistam la aceleasi formalitati in ceea ce priveste procedura de selectare si recrutare a personalului, procedura ce este aprobata doar de catrei cei de la centru. In mod legal concursurile pentru functiile de magistrati se organizeaza de regula doar o singura data pe an, Consiliul Suprem al Magistraturii fiind forul care aproba acest lucru.”

>> video

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii