Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Replica MFP ref. la un articol publicat in Gandul
01.03.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Ministerul Finantelor Publice a publicat un punctul de vedere referitor la articolul „Guvernul a aruncat bursele olimpicilor si pe cele sociale pe spatele primariilor. Platesc doar edilii care au bugete mari” – aparut in publicatia Gandul, in data de 26 februarie 2010.

Potrivit unui comunicat al MFP, ”sumele aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2010, nr. 11/2010, pentru bugetele locale au fost stabilite in baza legislatiei in vigoare. Astfel, potrivit prevederilor art.167 din Legea invatamantului, nr.84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, unitatile de invatamant preuniversitar de stat functioneaza ca unitati finantate din fonduri alocate prin bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale pe a caror raza isi desfasoara activitatea, de la bugetul de stat si din alte surse, potrivit legii.

Finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat cuprinde: finantarea de baza si finantarea complementara. Finantarea complementara se asigura din bugetele locale si din alte surse, potrivit legii. In categoria cheltuielilor cuprinse in finantarea complementara se regasesc si cheltuielile cu bursele elevilor.

In acest context, finantarea cheltuielilor cu bursele elevilor pe anul 2010 se asigura din bugetele locale, inclusiv din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si din cotele defalcate din impozitul pe venit. Mentionam ca, sumele aprobate a se aloca de la bugetul de stat in anul 2010 pentru finantarea obiectelor de inventar ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat sunt la nivelul celor aprobate in anul 2009, in care erau incluse si sumele pentru finantarea burselor elevilor din invatamantul preuniversitar de stat.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate