Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Valentin Mocanu la Roma
01.03.2010 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Secretarul de Stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale Valentin Mocanu, a efectuat in perioada 25-26 februarie 2010, o vizita la Roma, unde a avut consultari cu omologul sau italian, senatorul Pasquale Viespoli, precum si o intalnire cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Italia.

Potrivit unui comunicat MMFPS, „agenda convorbirilor cu omologul italian va include aspecte legate de colaborarea bilaterala, cu accent pe teme legate de actiuni comune care sa vizeze combaterea muncii fara forme legale, realizarea de schimburi de experienta in domeniile utilizarii Fondurilor Structurale Europene, a inspectiei muncii si securitatii sociale a lucratorilor  migranti.

Cu ocazia intalnirii oficialului roman cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Italia, care va avea loc in data de 26 februarie 2010, la sediul Accademia di Romania, se va lansa oficial si broşura intitulata „Ghidul lucratorului roman in Italia” – editia 2009, realizata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in colaborare cu Misiunea diplomatica de la Roma si publicata cu sprijinul organizatiei sindicale FILLEA CGIL Lazio/Roma si Asociatiei Identitatea Multietnica „AIME”.

De asemenea, in cadrul evenimentului se vor distribui brosuri reprezentantilor Asociatiilor de romani, in perspectiva promovarii acesteia in randul conationalilor interesati de aspectele legate de drepturile si obligatiile acestora urmare a prestarii unei activitati subordonate pe teritoriul italian.

Persoanele interesate de informatiile incluse in „Ghidului lucratorului roman in Italia” pot accesa pagina web a Misiunii: http://roma.mae.ro/.

‘Ghidul lucratorului roman in Italia’ este la a patra editie, cuprinzand informatii actualizate, valabile la 1 octombrie 2009.

Ghidul este un instrument util pentru cetatenii romani care doresc sa afle informatii in domeniul muncii pe teritoriul statului italian si include opt capitole de interes.

  1. intrarea si sederea legala a cetatenilor romani in Italia,
  2. accesul si angajarea pe piata muncii,
  3. reglementarea relatiilor de munca,
  4. recunoasterea si echivalarea diplomelor,
  5. securitatea sociala,
  6. impozitul aplicat veniturilor,
  7. siguranta la locul de munca si
  8. institutiile competente in solutionarea sesizarilor privind dificultatile in derularea raporturilor de munca.

Este prezentata in detaliu reglementarea muncii menajerelor si ingrijitoarelor, precum si munca in constructii, deoarece acestea sunt domeniile in care lucreaza cei mai multi romani.

Ghidul da raspunsuri la intrebarile pe care un lucrator si le pune in diverse situatii legate de relatiile de munca.

Ghidul este disponibil si pe site-ul Ministerului Muncii.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti