Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Valentin Mocanu la Roma


1 martie 2010 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Secretarul de Stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale Valentin Mocanu, a efectuat in perioada 25-26 februarie 2010, o vizita la Roma, unde a avut consultari cu omologul sau italian, senatorul Pasquale Viespoli, precum si o intalnire cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Italia.

Potrivit unui comunicat MMFPS, „agenda convorbirilor cu omologul italian va include aspecte legate de colaborarea bilaterala, cu accent pe teme legate de actiuni comune care sa vizeze combaterea muncii fara forme legale, realizarea de schimburi de experienta in domeniile utilizarii Fondurilor Structurale Europene, a inspectiei muncii si securitatii sociale a lucratorilor  migranti.

Cu ocazia intalnirii oficialului roman cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Italia, care va avea loc in data de 26 februarie 2010, la sediul Accademia di Romania, se va lansa oficial si broşura intitulata „Ghidul lucratorului roman in Italia” – editia 2009, realizata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in colaborare cu Misiunea diplomatica de la Roma si publicata cu sprijinul organizatiei sindicale FILLEA CGIL Lazio/Roma si Asociatiei Identitatea Multietnica „AIME”.

De asemenea, in cadrul evenimentului se vor distribui brosuri reprezentantilor Asociatiilor de romani, in perspectiva promovarii acesteia in randul conationalilor interesati de aspectele legate de drepturile si obligatiile acestora urmare a prestarii unei activitati subordonate pe teritoriul italian.

Persoanele interesate de informatiile incluse in „Ghidului lucratorului roman in Italia” pot accesa pagina web a Misiunii: http://roma.mae.ro/.

‘Ghidul lucratorului roman in Italia’ este la a patra editie, cuprinzand informatii actualizate, valabile la 1 octombrie 2009.

Ghidul este un instrument util pentru cetatenii romani care doresc sa afle informatii in domeniul muncii pe teritoriul statului italian si include opt capitole de interes.

  1. intrarea si sederea legala a cetatenilor romani in Italia,
  2. accesul si angajarea pe piata muncii,
  3. reglementarea relatiilor de munca,
  4. recunoasterea si echivalarea diplomelor,
  5. securitatea sociala,
  6. impozitul aplicat veniturilor,
  7. siguranta la locul de munca si
  8. institutiile competente in solutionarea sesizarilor privind dificultatile in derularea raporturilor de munca.

Este prezentata in detaliu reglementarea muncii menajerelor si ingrijitoarelor, precum si munca in constructii, deoarece acestea sunt domeniile in care lucreaza cei mai multi romani.

Ghidul da raspunsuri la intrebarile pe care un lucrator si le pune in diverse situatii legate de relatiile de munca.

Ghidul este disponibil si pe site-ul Ministerului Muncii.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii