Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate consilier juridic PMB
02.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii luni, 1 martie 2010, faptul ca actul de constatare emis la data de 11 iunie 2009, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a lui Aurel Asmarandei, fost consilier juridic in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a ramas definitiv, prin necontestare.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”in conformitate cu prevederile legale, Agentia a comunicat actul de constatare Comisiei de disciplina din cadrul Primariei Bucuresti. Comisia a transmis ulterior Agentiei faptul ca raporturile de serviciu ale domnului ASMARANDEI AUREL au incetat în data de 06.07.2008.

Precizam ca, la data de 11.06.2009, Agentia a constatat faptul ca domnul ASMARANDEI AUREL se afla in stare de incompatibilitate din data de 16.05.2008, intrucat acesta detine atat functia publica de consilier juridic in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, cat si calitatea de administrator la o societate comerciala.

Potrivit art. 92, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, „functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza respectiv in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata”.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilitatile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului ASMARANDEI AUREL, fost consilier juridic in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, se regaseste pe pagina de Internet a Agentiei (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti