Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate consilier juridic PMB


2 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii luni, 1 martie 2010, faptul ca actul de constatare emis la data de 11 iunie 2009, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a lui Aurel Asmarandei, fost consilier juridic in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a ramas definitiv, prin necontestare.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”in conformitate cu prevederile legale, Agentia a comunicat actul de constatare Comisiei de disciplina din cadrul Primariei Bucuresti. Comisia a transmis ulterior Agentiei faptul ca raporturile de serviciu ale domnului ASMARANDEI AUREL au incetat în data de 06.07.2008.

Precizam ca, la data de 11.06.2009, Agentia a constatat faptul ca domnul ASMARANDEI AUREL se afla in stare de incompatibilitate din data de 16.05.2008, intrucat acesta detine atat functia publica de consilier juridic in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, cat si calitatea de administrator la o societate comerciala.

Potrivit art. 92, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, „functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza respectiv in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata”.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilitatile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului ASMARANDEI AUREL, fost consilier juridic in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, se regaseste pe pagina de Internet a Agentiei (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică