Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Carti si reviste noi de la editura C.H.BECK


3 martie 2010 | Loredana PELMUSI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Stimaţi utilizatori ai Juridice.ro, mai jos va prezentăm cele mai noi apariţii editoriale ale C.H. BECK din perioada 19 februarie – 2 martie 2010:

nullCompensaţia. Reglementare. Doctrină. Jurisprudenţă
Andreea Livia-Turculeanu

Lucrarea reprezintă rezultatul cercetării practicii din dreptul civil şi comercial, toate acestea îmbinate cu studiul teoretic al fenomenelor care gravitează în jurul obligaţiilor civile. Autoarea a abordat studiul compensaţiei din perspectivă practică şi teoretică, neavând ca obiectiv epuizarea subiectului printr-o tratare exhaustivă.
Aparent, existenţa mecanismului compensatoriu pare necesară, iar aplicarea clară. Din punct de vedere juridic însă, definirea naturii acestei instituţii prezintă mai multe dificultăţi.

Avându-şi originea în necesităţi de ordin economic, compensaţia permite simplificarea relaţiilor dintre datornicii reciproci, evitând în acelaşi timp un dublu transfer de fonduri. Acest mecanism îl garantează pe fiecare creditor împotriva relei-voinţe sau a insolvabilităţii celeilalte părţi. Mai mult, se conferă celui care o invocă un veritabil privilegiu în fapt, evitând astfel concursul celorlalţi creditori ai debitorului urmărit.

nullDrept penal. Partea generală. Conform Noului Cod penal
Alexandru Boroi

Pornind de la prevederile Noului Cod penal, autorul tratează prin prisma doctrinei penale contemporane şi a jurisprudenţei instituţiile fundamentale ale dreptului penal – partea generală: infracţiunea, răspunderea penală şi sancţiunile.

De asemenea, prezentarea instituţiilor părţii generale a dreptului penal se face din perspectiva doctrinei, dar şi a jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, jurisprudenţei Curţii Constituţionale şi jurisprudenţei instanţei supreme din România, în unificarea practicii judiciare.
Argumentele de mai sus recomandă lucrarea, în egală măsură, studenţilor, specialiştilor din sfera administraţiei justiţiei penale, dar şi tuturor celor interesaţi de evoluţia mecanismului judiciar penal în România din perspectiva legislaţiei europene.

nullDrept procesual civil. Îndreptar pentru seminare şi examene. Ediţia 2
Viorel Mihai Ciobanu, Traian Cornel Briciu, Claudiu Constantin Dinu

Lucrarea este concepută a servi ca instrument de lucru pentru cunoaşterea şi aprofundarea de către studenţi a problemelor pe care le ridică disciplina Drept procesual civil.

Speţele au fost elaborate pe baza soluţiilor cuprinse în culegerile de decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, buletinele de jurisprudenţă ale Curţilor de Apel ori alte culegeri, în revistele de specialitate sau au fost concepute pentru a răspunde cerinţelor didactice.

Ediţia a 2-a a lucrării cuprinde un număr mai mare de grile de tipul grilă deschisă în care oricare din variante poate fi corectă, existând deopotrivă posibilitatea ca niciuna dintre variante să nu fie corectă, care vor familiariza pe studenţi cu acest gen de examinare.

În anexă sunt prezentate concepte şi formulare ale principalelor acte de procedură în scopul de a realiza o mai mare apropiere a studenţilor de exprimarea practică a cunoştinţelor dobândite în cadrul disciplinei.

nullDrept civil. Teoria generală a obligaţiilor. Manual de seminar
Cristina Zamşa

Lucrarea se adresează cu precădere studenţilor în studierea disciplinei Drept civil. Teoria generală a obligaţiilor. Structurată pe trei secţiuni (de scheme şi rezumate teoretice, de speţe şi de citate din literatura juridică română şi franceză) este un instrument util de lucru în timpul seminarelor, dar şi al pregătirii individuale.

Experimente şi simulări în laboratorul de criminalistică
Nicoleta-Elena Buzatu, Lucian Ionescu

nullManualul de faţă nu este destinat specialiştilor, nu este o „carte de învăţătură”, ci un simplu protocol de laborator, parte integrantă a cursului care se adresează exclusiv studenţilor. Exerciţiile pot fi extinse şi la alte teme. În ce ne priveşte ne-am propus doar să ilustrăm subiectele pe care le considerăm esenţiale pentru identificarea şi investigarea criminalistică. Îndrumarul este numai orientativ; aplicarea sa depinde de persoana – denumită generic „instructor” – care organizează şi asigură desfăşurarea experimentului. Competenţa, rigoarea şi nu în ultimul rând imaginaţia vor asigura eficienţa şi audienţa studenţilor.

nullBuletinul Casaţiei, Nr. 2/2010

A apărut numărul 2/2010 al revistei Buletinul Casaţiei!

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii