JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

CEDO apeleaza la procedura hotararilor pilot pentru Romania
04.03.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Pornind de la numarul mare de cauze impotriva Romaniei inregistrate pe rolul Curtii Europene a Drepturilor Omului cu privire la mecanismul de restituire a proprietatilor confiscate de regimul comunist precum si de la faptul ca au fost adoptate numeroase legi de restituire a proprietatilor (in principal, mergandu-se pe restituire, si, in subsidiar, pe despagubiri), Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis joi, 25 februarie 2010, sa aplice procedura hotararilor pilot pentru Romania pentru astfel de cazuri, potrivit unui comunicat al CEDO.

Procedura hotararilor pilot face posibila identificarea grupului mare al cauzelor identice, toate vizand pe fond aceleasi incalcari ale legii (cauze repetitive).

Procedura a fost aplicata cu succes in Polonia in 2004.

Cauzele pilot alese de CEDO sunt Atanasiu si Poenaru vs. Romania si Solon vs. Romania

In contextul lansarii acestei proceduri, Curtea a invitat partile din cele doua cazuri sa trimita observatiile lor la intrebarile Curtii, urmarind sa gaseasca o solutie care se extinde peste limitele acelor cauze in asa fel incat sa acopere toate cauzele in care se ridica o problema similara.

Curtea intentioneaza ca audierile sa se desfasoare la data de 8 iunie 2010.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate