Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

ANI. Sesizare PIICJ ref. fals in declaratii deputat (declaratii de avere)
05.03.2010 | JURIDICE.ro

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost sesizat de ANI in vederea efectuarii de cercetari cu privire la Mircea MARIN, deputat, pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”in conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicata, Agentia a fost sesizata cu privire la nerespectarea de catre domnul MIRCEA MARIN a dispozitiilor legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere.

Potrivit  art. 41, alin. (1), pct. 3) din Legea 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, deputatii si senatorii au obligatia declararii averii si intereselor.

Avand in vedere reglementarile legislative si intrucat, in urma verificarii prealabile, efectuate in temeiul Legii  nr. 144/2007, republicata, au rezultat o serie de neconcordante, la data de 02 noiembrie 2009 procedura de instiintare a fost indeplinita in baza mandatului postal (cu confirmare de primire la data de 04 noiembrie 2009), domnul MIRCEA MARIN fiind informat cu privire la declansarea procedurii de verificare, respectiv asupra drepturilor sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

In urma analizarii datelor mentionate in declaratia de avere nr. 54/211 din 11.06.2009 si a informatiilor si documentelor transmise de institutiile competente, au rezultat o serie de inexactitati si neconcordante, dupa cum urmeaza:

  • domnul MIRCEA MARIN a mentionat eronat in declaratia de avere o suprafata de teren agricol, in realitate, aceasta fiind cu 500 mp mai mica decat suprafata declarata;
  • o cladire si un teren, in suprafata de 419,50 mp, concesionat pe o perioada de 49 ani de la Primaria Orasului Pantelimon, nu au fost specificate in declaratia de avere.

Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul MIRCEA MARIN a infractiunii de fals in declaratii, prevăzuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc. Agentia isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.

Verificarile au fost suspendate pana la solutionarea cauzei de catre organele judiciare.”


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.