Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Doua modificari ale Codului fiscal
05.03.2010 | Roxana Lucaci

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 143 din 4 martie 2010 a fost publicata Legea nr. 24/2010 pentru modificarea si completarea art. 284 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, iar in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 143 din 4 martie 2010 a fost publicata Legea nr. 22/2010 pentru completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Potrivit modificarilor aduse Codului fiscal prin Legea nr. 24/2010, scutirea de la plata impozitului pe teren se aplica terenului aferent cladirii utilizate de urmatoarele categorii de persoane:

  1. persoanele persecutate din motive politice, prevazute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990  privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in alte legi;
  2. luptatorii pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989 si eroii martiri, prevazuti de art. 3 alin. (1) lit. b) si art. 4 alin. (1) din Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004;
  3. persoanele cu handicap grav sau accentuat si persoanele incadrate in gradul I de invaliditate.

De asemenea, se introduce o noua dispozitie, potrivat careia veteteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor de razboi care nu s-au recasatorit vor beneficia de scutire de la plata impozitelor si taxelor locale, precum si de la plata impozitului corespunzator pentru terenurile arabile, fanete si paduri, in suprafata de pana la 5 ha.

Prin Legea nr. 22/2010 se instituie o exceptie de la  prevederile referitoare la retinerea impozitului pe venitul din pensii, stabilindu-se ca acestea nu se aplica venitului din pensii realizat de persoanele cu handicap grav sau accentuat.

av. Roxana Lucaci, ENESCU, PANAIT, POP & ASOCIATII

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO