« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 
3 comentarii

Publicitatea starii de insolventa pe internet
08.03.2010 | Roxana Lucaci

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 145 din 5 martie 2010 a fost publicata Legea nr. 25 din 2 martie 2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

Legea nr. 25/2010 introduce obligativitatea publicitatii starii de insolventa pe paginile de web detinute sau admninistrate de debitorul insolvabil. In acest sens, se stabileste ca organele de conducere ale debitorului sunt obligate sa publice pe paginile de internet proprii, in termen de 24 de ore de la data comunicarii hotararii de deschidere a procedurii, informatiile referitoare la starea societatii, precum si numarul, data si instanta care a pronuntat hotararea.

Nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.

Pentru Juridice.ro, av. Roxana Lucaci, ENESCU, PANAIT, POP & ASOCIATII

 
Secţiuni: Cyberlaw, Insolvență, Lege 9, Media & Publicitate | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Publicitatea starii de insolventa pe internet”

  1. dorelherban spune:

    Ce ne facem cu cei care cesioneaza (cumpara) societatea, pentru o anumita suma de bani, fiind niste parliti fara bani si care nu au nimic de pierdut, apoi dispar, si au scapat pe adevaratul debitor de grija de a mai plati credite la banci, (luate pe societate), debite la finante, la alti creditori? Au acestia pagina de internet? Nici nu stiu cum arata un calculator! Nu le pasa nici de amenda cat de mare ar fi

  2. Ce legătură are cesionarea acţiunilor/părţilor sociale ale societăţii cu răspunderea organelor de conducere ale societăţii?

    „adevăratul debitor” este societatea, nu acţionarul/asociatul şi nici administratorul.

  3. Si care e problema? Vi se pare vreo chestiune de interes domnule Herban? Dorel Herban.
    Cu aia (cesionarii) nu ne facem nimic domnule Herban. Ca n-avem ce. Asa e decorul legislativ „en Roumanie”. Intrebarea este alta: daca prejudiciul este ZERO, putem vorbi de evaziune fiscala?!? Raspuns: noi NU dar prin partile folclorice de pe unde se trage lui Ioan Corvin,…DA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD