Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
2 comentarii

Atestarea titlului oficial de calificare in profesia de consilier juridic
08.03.2010 | snsa, SNSA

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 140 din 3 martie 2010 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 606/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind atestarea titlului oficial de calificare in profesia de consilier juridic, obtinut in Romania, si a experientei in profesie dobandite in Romania de catre cetatenii romani sau cetatenii unui alt stat membru al Uniunii Europene ori apartinand Spatiului Economic European, in vederea admiterii si practicarii acesteia in celelalte state membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European.

In vederea accesului sau exercitarii profesiei de consilier juridic sau a unei alte profesii similare celei de consilier juridic intr-un stat membru al UE ori apartinand Spatiului Economic European, cetatenii romani ori cetatenii unui alt stat membru al UE sau apartinand Spatiului Economic European, detinatori ai acestui titlu oficial de calificare, trebuie sa adreseze o cerere Ministerului Justitiei. Prin cerere, acestia vor solicita eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte calificarea profesionala de consilier juridic si exercitarea acestei profesii in Romania in decursul unei perioade de timp.

Cererea va fi insotita de:
– copia actului de identitate
– copia legalizata a diplomei de licenta in domeniul drept, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata in Romania
– copia legalizata a cartii de munca sau adeverinta eliberata de angajator, din care sa rezulte ca solicitantul a exercitat profesia de consilier juridic pe teritoriul Romaniei.

Pentru Juridice.ro, SNSA

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti