Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

DNA. Inspector fiscal prins in flagrant de luare de mita
08.03.2010 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA efectueaza acte de urmarire penala fata de Dumitru Neacsu si Ion Badea, inspectori ai Directiei Generale a Finantelor Publice Arges, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial si fals intelectual in legătură cu infractiuni de coruptie.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

La data de 24 februarie 2010, inculpatul Neacsu Dumitru si invinuitul Badea Ion, in calitate de inspectori fiscali, au efectuat un control la localul unde denuntatorul – persoana fizica autorizata – isi are sediul. Denunratorului i s-a comunicat constatarea unor nereguli, iar ulterior, inculpatul Neacsu Dumitru i-a cerut acestuia o suma de bani, pentru ca sa nu ii fie aplicata o amenda in cuantumul prevazut de lege, de minimum 8.000 lei. Suma pretinsa ca mita nu a fost precizata, denuntatorului cerandu-i-se inss sa se raporteze la valoarea amenzii prevazut de lege, intre 8.000 lei si 40.000 lei.

La data de 6 martie 2010, inculpatul Neacsu Dumitru a fost prins in flagrant delict de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti, dupa ce a primit suma de 400 lei (RON).

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale a mai rezultat ca cei doi inspectori fiscali au completat raportul de inspectie fiscala al denuntatorului – persoana fizica autorizata – cu mentiuni nereale raportate la data desfasurarii controlului.

Inculpatului Neacsu Dumitru si invinuitului Badea Ion li s-au adus la cunostinţta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data 6 martie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea inculpatului Neacsu Dumitru care urmare a prinderii acestuia in flagrant delict. La data de 7 martie 2010, Tribunalul Arges a dispus arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 29 zile.”

Punerea in miscare a actiunii penale, respectiv inceperea urmaririi penale sunt etape ale procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesare in vederea propunerii unor masuri preventive, respectiv crearii cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitati care nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate