Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Cerere de reexaminare ref. Legea privind prevenirea si combaterea traficului si consumului de droguri
08.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 5 martie 2010, presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului de droguri.

Textul integral al cererii:

”Bucuresti, 5 Martie 2010

Domnului Dan Mircea Geoana

Presedintele Senatului

In temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, republicata, formulez urmatoarea

CERERE DE REEXAMINARE

Asupra

Legii pentru completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri

Motivele cererii sunt urmatoarele:

  1. Actul normativ trimis spre promulgare completeaza Legea nr. 143/2000 prin incriminarea comercializarii, vanzarii, punerii in vanzare, distribuirii, livrarii produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic. Pentru savarsirea acestor fapte prezenta lege prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar tentativa se pedepseste. Lista produselor se stabileste prin ordin al ministrului sanatatii, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii analizate.
  2. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat la data de 9 noiembrie 2009 si de catre Camera Deputatilor la data de 9 februarie 2010. O zi mai tarziu, respectiv la data de 10 februarie 2010, Guvernul a emis Ordonanta de urgenta nr. 6/2010, prin care se modifica si se completeaza Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si se completeaza Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. O.U.G. nr. 6/2010 ofera solutii legislative care acopera problematica consumului anumitor plante si substante ce prezinta pericol pentru sanatatea publica. Aceasta ordonanta de urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 100 din 15 februarie 2010.
  3. In conditiile in care avem o ordonanta de urgenta in vigoare ce are un continut mult mai cuprinzator decat cel al prezentei legi trimise la promulgare, consideram ca se impune reexaminarea acestei legi in vederea punerii sale in acord cu dispozitiile cuprinse in ordonanta de urgenta mai sus-mentionata. Acest lucru este necesar avand in vedere necesitatea unei reglementari unitare in materie si evitarea paralelismelor legislative.

Fata de cele afirmate, am aprecia intelegerea manifestata de legiuitor pentru modificarea acestei legi, sub aspectul anterior mentionat.

Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii trimise spre promulgare, urmand ca Parlamentul sa decida asupra acesteia.

TRAIAN BASESCU
PRESEDINTELE ROMANIEI”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti