Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate consilier judetean – director SA
09.03.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii luni, 8 martie 2010, ca actul de constatare a starii de incompatibilitate a lui Mircea Dumitrescu, fost consilier judetean in mandatul 2004-2008, in cadrul Consiliului Judetean Teleorman, emis la data de 17 decembrie 2009, a a ramas definitiv prin necontestare.

Conform unui comunicat al ANI, ”potrivit Curtii de Apel Bucuresti, domnul DUMITRESCU MIRCEA nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul de constatare a starii de incompatibilitate emis de Agentia Nationala de Integritate.

In conformitate cu prevederile legale, Agentia a comunicat actul de constatare Consiliului Judetean Teleorman, care a transmis, ulterior, faptul ca domnul DUMITRESCU MIRCEA a renuntat la mandatul de Consilier Judetean la data de 23 iunie 2008, inainte de validarea acestuia.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste”, potrivit art. 48, alin. (2) din actul normativ mentionat anterior.

Mentionam ca Agentia Nationala de Integritate a constatat, in baza prevederilor Legii 144/2007, republicata, faptul ca domnul DUMITRESCU MIRCEA s-a aflat in stare de incompatibilitate incepand cu luna iulie 2007 si pana la data incheierii mandatului de consilier judetean, intrucat acesta a detinut atat functia de Consilier Judetean in cadrul Consiliul Judetean Teleorman, cat si pe cea de Director General la S.C. APA SERV S.A., societate comerciala de interes local, infiintata printr-o hotarare a Consiliului Local Alexandria.

Potrivit art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, „functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la regiile autonome si societatile comerciale de interes local infiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean respectiv sau la regiile autonome si societatile comerciale de interes national care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva”.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilitatile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care Agentia Nationala de Integritate a stabilit existenta starii de incompatibilitate a domnului DUMITRESCU MIRCEA, a fost publicat pe pagina de Internet a ANI (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.