Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesională
Publicare comunicate şi informări profesionaleAnunţuri evenimenteAnunţuri de recrutare
Comunicate profesioniştiEvenimente programateOportunităţi de carieră
 1 comentariu

Protocol de colaborare IER, SSJ, CSDE şi SRDC


9 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 12 martie 2010, între orele 10.00-12.30, Institutul European din România lansează culegerea de jurisprudenţă „CEDO – cauze recente împotriva României, vol. I”.

Lansarea de carte este ocazionată de semnarea protocolului de colaborare între IER, SSJ, CSDE şi SRDC în cadrul unor proiecte generate de procesul de integrare a României în structurile Uniunii Europene.

Evenimentul se va bucura de prezenţa domnului Andrei Popescu, Preşedinte Executiv, Societatea Română de Drept Comunitar, a domnului Andrei Săvescu, Preşedinte Executiv, Societatea de Ştiinţe Juridice, a domnului Emil Moroianu, Director, Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, a domnului Daniel-Mihai Şandru – Centrul de Studii de Drept European, a doamnei Cristina Ben Ezra, Şef serviciu Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, Consiliul Superior al Magistraturii, şi va fi moderat de doamna Gabriela Drăgan, Director General, Institutul European din România.

Primul volum al Culegerii de jurisprudenţă CEDO – cauze recente împotriva României, tipărit în noiembrie 2009, cuprinde traducerea completă a 21 de hotărâri pronunţate împotriva României în perioada ianuarie – iulie 2009. Lucrarea se prezintă ca un instrument deosebit de util, datorită pertinenţei şi actualităţii deciziilor inserate, cu o largă adresabilitate, putând fi utilizat în activitatea zilnică de către practicienii dreptului – judecători, procurori, avocaţi etc. – dar şi de către teoreticieni, studenţi sau cei care studiază materia drepturilor omului.

În continuare, cu ocazia semnării Protocolului de colaborare între Institutul European din România, Societatea de Ştiinţe Juridice, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române – Centrul de Studii de Drept European şi Societatea Română de Drept Comunitar, vor fi abordate următoarele teme: modul de derulare al unor proiecte comune de cercetare a modului de aplicare în dreptul românesc a prevederilor acquis-ului comunitar şi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului; sprijinirea activităţii de formare continuă; facilitarea accesului la legislaţia şi la jurisprudenţa traduse şi revizuite în limba română.

În speranţa că veţi putea da curs invitaţiei noastre, vă transmitem alăturat agenda provizorie a evenimentului şi aşteptăm confirmarea participării dumneavoastră până joi, 11 martie 2010, la următoarele coordonate:

Mădălina Paula Barbu, Coordonator de proiect, Serviciul Comunicare şi organizare evenimente, madalina.barbu@ier.ro, tel. 314.26.96, 314 26 97, int. 133 sau

Laura Vrabie, Director, Direcţia Coordonare Traduceri,  laura.vrabie@ier.ro, tel. 314.26.96, 314 26 97, int. 117.

Evenimentul va avea loc la sediul Institutului  European din Romania, Bd. Regina Elisabeta 7-9, sector 3

>> agenda evenimentului

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii