« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti
JURIDICE
 1 comentariu

Examen de definitivat in pentru executorii judecatoresti stagiari – Bucuresti, 14 aprilie 2010
10.03.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania a facut publica organizarea examenului de definitivat pentru executorii judecatoresti stagiari ce se va desfasura in data de 14 aprilie 2010.

Potrivit unui comunicat al UNEJ, ”examenul va consta intr-o proba teoretica si o proba practica conform prevederilor art. 39 alin. (1) si (2)  din Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, completata si modificata, aceasta va fi adusa la cunostinta candidatilor cu ocazia inscrierii.

Examenul va avea loc in Bucuresti, adresa la care se va desfasura si ora inceperii vor fi comunicate in termen legal.

Pentru acest examen se vor desfasura urmatoarele activitati in conformitate cu prevederile legale la termenele stabilite:

  1. Se pot inscrie la examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc persoanele care au indeplinit timp de doi ani functia de executor judecatoresc stagiar si indeplinesc conditiile prevazute de art.15 lit. a) – f) din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, cu modificarile si completarile ulterioare si art.12 al.3 din Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000.
  2. Cererea de inscriere, impreuna cu dovezile privind indeplinirea conditiilor prevazute la art.15 lit. a) – f) din Lege se depune pana la 25.03.2010, ora 1600 la Camera Executorilor Judecatoresti in a carei circumscriptie candidatul a efectuat stagiul.

Referatul executorului judecatoresc angajator va cuprinde datele prevazute la art. 40 alin. (2) din Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, modificat si completat.

Dupa expirarea termenului de inscriere mentionat mai sus, cererile vor fi considerate ca tardiv formulate si nu vor mai fi primite.

Pentru inscrierea la examen, candidatul va prezenta un dosar cu sina in care vor fi depuse in ordinea enumerarii actele doveditoare a indeplinirii conditiilor legale:

– cererea de inscriere in care se va mentiona postul pentru care participa la examen;

– copie xerox de pe actul de identitate (B.I. sau C.I.);

– copie legalizata de pe certificatul de nastere si certificatul de casatorie (unde este cazul);

– copie legalizata a diplomei de licenta in studii juridice;

– referatul executorului judecatoresc angajator (indrumator);

– declaratie pe propria raspundere ca are capacitate deplina de exercitiu;

– cazierul judiciar;

– declaratie de luare la cunostinta a tematicii;

– certificat medical care atesta deplina capacitate de munca, inclusiv de testare psihologica, emis de catre o institutie autorizata de medicina a muncii;

– copie legalizata de pe carnetul de munca;

– copie xerox a contractului de munca incheiat cu executorul judecatoresc indrumator, inregistrat la I.T.M;

– chitanta de plata a taxei de inscriere in suma de 800 lei in contul U.N.E.J. nr.RO38BRDE410SV19830704100 – BRD – Piata Romana, iar in contul ce va fi indicat de Camera se va vira suma de 200 lei (aceste taxe nu se restituie decat la solicitare, pentru motive temeinice, celor care au depus cererea inaintea inceperii examenului).

Pana la 28.03.2010, ora 1600 Colegiul Director al Camerei Executorilor Judecatoresti verifica indeplinirea cerintelor legale, intocmind pentru fiecare candidat referat de admitere sau, dupa caz, de respingere a cererii de inscriere la examen. Referatul de respingere trebuie motivat.

In a treia zi se va afisa la sediul Camerei la loc vizibil si accesibil publicului lista cu numele candidatilor si dosarele admise sau respinse. Despre aceasta se va intocmi proces – verbal, in care se va consemna data si ora afisarii, acesta fiind afisat impreuna cu lista.

La cererea candidatilor ale caror dosare au fost respinse, li se va inmana acestora copie certificata de pe referatul de respingere.

Pana la 30.03.2010, ora 1600 , candidatii ale caror cereri de inscriere au fost respinse pot completa dosarul de inscriere pentru a remedia, daca este posibil, cele constatate in referatul de respingere.

Pana la 31.03.2010, ora 1600 , se trimit, se inregistreaza si se centralizeaza la U.N.E.J. toate dosarele de inscriere cuprinzand cererea de inscriere, dovezile anexate si referatul de admitere sau de respingere. Odata cu aceste dosare, Camera Executorilor Judecatoresti va inainta situatia centralizata privind datele de identificare a candidatilor si circumscriptia pentru care candideaza.

Pana la data de 02.04.2010 Consiliul U.N.E.J. va stabili adresa exacta si ora inceperii examenului si le va comunica Camerelor Executorilor Judecatoresti pentru a fi afisate la loc vizibil si accesibil publicului, fiind publicate si pe paginile de internet ale U.N.E.J. si Ministerului Justitiei.

Pana la 14.03.2010 se va transmite tematica la fiecare Camera si va fi afisata de indata, la loc vizibil si accesibil publicului la sediul acestora, fiind publicata si pe paginile de internet ale U.N.E.J. si Ministerului Justitiei.

Pana la 03.04.2010, ora 1600, comisia de verificare a indeplinirii conditiilor de inscriere la examen va dispune prin hotarare admiterea sau respingerea cererii de inscriere.

Pana la 05.04.2010, ora 1600 hotararea comisiei pentru verificarea indeplinirii conditiilor de inscriere la examen va fi afisata la loc vizibil si accesibil publicului, la sediul Camerelor Executorilor Judecatoresti unde s-au depus cererile intocmind proces – verbal conform art. 28 lit. a) mentionandu-se data si ora, precum si pe pagina de internet a U.N.E.J.

Pana la 07.04.2010, ora 1600 candidatii ale caror cereri de inscriere au fost respinse pot formula contestatii impotriva hotararii comisiei. Contestariile se depun la sediul camerei unde s-a depus cererea de inscriere.

Pana la 08.04.2010, ora 1600 comisia pentru solutionarea contestatiilor formulate impotriva hotararii comisiei de verificare a indeplinirii conditiilor de inscriere la examen va analiza contestatiile, hotarand admiterea sau respingerea contestatiei.

Pana la 09.04.2010, ora 1600 hotararea comisiei pentru solutionarea contestatiilor, va fi afisata la loc vizibil si accesibil publicului, la sediul Camerelor Executorilor Judecatoresti unde s-au depus cererile intocmind proces – verbal, precum si pe pagina de internet a U.N.E.J.

La 12.04.2010 se vor afisa la locul desfasurarii examenului listele cu repartizarea candidatilor pe sali (unde este cazul).

La data de 13.04.2010 se vor redacta subiectele, se vor introduce in plic, se va sigila si se vor pastra la sediul Ministerului Justitiei.

In data de 14.04.2010, cu 30 de minute inainte de ora inceperii examenului, comisia care a redactat subiectele va proceda la alegerea prin tragere la sorti a unui set de subiecte, cate doua din fiecare materie, acestea constituind subiectele de concurs sau examen si va intocmi proces – verbal constatator semnat de membrii comisiei.

Pana la 29.04.2010 se va face notarea lucrarilor.

Pana la 30.04.2010, ora 1600 presedintele comisiei va proceda la desigilarea lucrarilor in prezenta tuturor membrilor comisiei si comunica catre Camerele Executorilor Judecatoresti centralizatoare finale cu rezultatul examenului pentru candidatii din fiecare Camera a Executorilor Judecatoresti.

Pana la data de 03.05.2010, ora, 1600 Colegiul Director al Camerei va afisa, la sediul sau, la loc vizibil si accesibil publicului, lista cuprinzand rezultatele examenului, intocmind proces – verbal de afisare, cu precizarea datei si a orei. Lista va fi publicata si pe paginile de internet ale U.N.E.J. si Ministerului Justitiei.

Pana la 06.05.2010, ora 1600 candidatii nemultumiti pot face contestatie pe care o va depune la Camera Executorilor Judecatoresti.

Contestatiile se centralizeaza la sediul U.N.E.J. pana la data de 10.05.2010, ora 1600.

Contestatiile vor fi solutionate pana la 15.05.2010, ora 1600.

Până la 25.05.2010 Consiliul va proceda la validarea rezultatelor pe care le va inainta Ministerului Justitiei pana la 29.05.2010.”

 
Secţiuni: Executori judecătorești, VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD