Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

MMFPS. Intalnire cu reprezentanti ai comisiilor de dialog social


10 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 4 martie 2010, secretarul de stat al MMFPS, Valentin Mocanu, coordonator al dialogului social la nivel national, a avut o intalnire cu reprezentanti ai institutiilor publice cu atributii in activitatea comisiilor de dialog social si cu partenerii sociali reprezentativi la nivel national.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, ”principala tema a discutiilor a vizat analiza activitatii comisiilor de dialog social si optimizarea functionarii acestora. Comisiile de dialog social functioneaza la nivelul administratiei publice centrale si la nivel teritorial in baza Hotararii nr. 369 din 25 martie 2009.

Partenerii sociali si reprezentantii administratiei publice au formulat o serie de propuneri, urmarindu-se in principal consultarea in etapele incipiente de elaborare a proiectelor de acte normative si intensificarea activitatii la nivel teritorial. Alte recomandari au facut referire la eficientizatea procedurilor de convocare la sedintele comisiilor de dialog social si la stabilirea de modalitati de structurare a propunerilor enuntate de partenerii sociali asupra proiectelor de acte normative in dezbatere, pentru facilitarea analizei si integrarea in textul proiectelor legislative.

Participantii au salutat initiativa domnului secretar de stat Valentin Mocanu de a convoca partile la dialogul social tripartit in aceasta formula. In acest sens, s-a convenit organizarea trimestriala de intalniri la nivel de secretar de stat, in cadrul carora vor fi analizate progresele inregistrate si, eventual, identificate solutii de optimizare a activitatii comisiilor de dialog social.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii