Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Incompatibilitate consilier judetean – director DGFP Iasi
10.03.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii marti, 9 martie 2010, faptul ca Vasile Lupascu s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 25 mai – 6 octombrie 2009, detinand concomitent calitatea de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Iasi si functia de Director coordonator in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului Iasi.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”Agentia a fost sesizata de catre Institutia Prefectului Judetului Iasi cu privire la posibila nerespectare de catre domnul LUPASCU VASILE a prevederilor legale ce reglementeza regimul juridic al incompatibilitatilor.

In urma verificarii prealabile, efectuate in temeiul Legii nr. 144/2007, republicata, au rezultat indicii temeinice referitoare la incalcarea prevederilor legale privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre domnul LUPASCU VASILE.

Procedura de instiintare, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, republicata, a fost indeplinita in data de 30.10.2009, domnul LUPASCU VASILE fiind informat despre declansarea procedurii de verificare a respectarii dispozitiilor legale privind respectarea regimului juridic al incompatibilitatilor si al conflictelor de interese, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

Urmare a verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si documentelor transmise de institutiile competente, au rezultat urmatoarele:

  • Domnul LUPASCU VASILE a fost validat in calitatea de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Iasi la data de 26.06.2008;
  • In perioada 25.05.2009 – 06.10.2009, domnul LUPASCU VASILE a exercitat functia de Director coordonator in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului Iasi.

Mentionam faptul ca domnul LUPASCU VASILE a ocupat functia de Director coordonator in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului Iasi in baza unui contract de management, asimilat contractului individual de munca.

Conform art. III, alin. (9) din Ordonanta de Urgenta nr. 37/22.04.2009, respectiv, art. IV, alin. (9) din Ordonanta de Urgenta nr. 105/6.10.2009, „Pe perioada executarii contractului de management, persoanele care ocupa functii dintre cele prevazute la alin. (3) li se aplica prevederile art. 70, 71, 79, 94-96 si 111-114 din cartea I, titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”, de unde rezulta faptul ca persoanelor care executa un contract de management in cadrul institutiilor publice le sunt opozabile prevederile cuprinse in Legea nr. 161/2003, ce privesc regimul juridic al incompatibilitatilor, conflictelor de interese, precum si celelalte norme si principii generale aplicabile functionarilor publici.

Avand in vedere cele de mai sus, s-a constatat faptul ca domnul LUPASCU VASILE nu a respectat obligatiile referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor, acesta avand in perioada 25.05.2009-06.10.2009 atat functia de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Iasi, cat si calitatea de  Director coordonator in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului Iasi.

Potrivit prevederilor art. 49, alin. (3) din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale  de Integritate, republicata, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.