Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Noutăți legislative

Ultimele documente din Dosarul Revolutiei declasificate

10 martie 2010 | JURIDICE.ro

Guvernul a adoptat, marti, 9 martie 2010, o hotarare privind declasificarea ultimelor documente din Dosarul Revolutiei din 1989 care includeau informatii clasificate secrete de stat, nivel strict secret si secret.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei, ”facem inca un demers extrem de important pentru a asigura toate informatiile necesare, astfel incat, Dosarul Revolutiei din 1989 sa aiba cat mai multa transparenta din perspectiva rolului autoritatilor statului, iar adevarul sa fie acela care sa poata fi validat pe baza documentelor care astazi nu au secret de stat, caracter de secret de stat”, a afirmat premierul Emil Boc.

Seful Executivului a aratat ca documentele din Dosarul Revolutiei din 1989, declasificate prin decizia de astazi, vor putea fi accesate dupa publicare in Monitorul Oficial, iar aceste informatii nu sunt in masura sa prejudicieze siguranta nationala, apararea tarii, ordinea publica sau interesele persoanelor de drept public sau privat.

Primul-ministru a multumit ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea, pentru operativitatea cu care a raspuns solicitarii de a prezenta in Guvern un proiect de Hotarare pentru declasificarea ultimelor documente din Dosarul Revolutiei, astfel incat „ele sa poata servi interesului public si aflarii adevărului”.”

Citeşte mai mult:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică