Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Sondaj DLA Piper. Executivii hotelieri apreciaza ca redresarea activitatii va incepe peste mai bine de un an
11.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
  • Doar 2% dintre liderii industriei hoteliere europene se aşteaptă la o redresare în ritm susţinut în acest an
  • Tarifele de cazare vor reveni la nivelul atins înainte de declanşarea crizei financiare începând cu 2012
  • În 2010 sunt aşteptate o serie de afilieri şi de cooperă ri de tip joint venture

Rezulatele unui studiu realizat de către furnizorul internaţional de servicii juridice DLA Piper pe un eşantion de 417 executivi din sectorul hotelier arată un grad înalt de scepticism privind redresarea activităţii în acest an. Doar 2 % din respondenţi se aşteaptă la o creştere susţinută a   activităţii în 2010, în ciuda faptului că anul trecut 37 % dintre aceştia prevedeau o creştere constantă. Aceste rezultate îngrijorătoare sunt completate de temerile a peste jumătate dintre hotelieri (55 %) că tarifele de cazare nu vor reveni la nivelul atins înainte de criza financiară decât după 2012.

Raportul DLA Piper 2010 European Hospitality Outlook Report – lansat la International Hotel Investment Forum la începutul acestei săptămâni – a relevat şi aşteptări diferite în ceea ce priveşte construcţiile de noi unităţ i hoteliere – 36 % dintre respondenţi se aşteaptă la o creştere a numărului de proiecte noi, în timp ce 32 % au declarat contrariul. 80 % dintre cei intervievaţi consideră că  marile lanţuri hoteliere vor continua politica de afiliere de unităţi existente, în timp ce 66 % se aşteaptă ca liderii din sector să îşi crească cota de piaţă în 2010.

“Marile lanţuri hoteliere vor continua să-şi majoreze cota de piaţă prin afielierea de noi hoteluri. Acestea au avantajul eficienţei operaţionale şi a bugetelor mai ridicate de marketing“, a declarat Alin Buftea, coordonatorul practicii de imobiliare şi construcţii a biroului DLA Piper din Bucureşti.

“Deşi sunt semne că gradul de ocupare este acum la un nivel stabil, industria se teme că tarifele vor rămâne scăzute în următorii ani şi că absorbţia de hoteluri deja operaţionale în lanţuri internaţionale nu va putea compensa activitatea redusă de construcţie”, a adăugat Karen Friebe, unul dintre cei doi coordonatori ai practicii internaţionale de Hospitality & Leisure a DLA Piper.

Dezvoltarea industriei hoteliere va fi limitată în 2010, dar este posibil ca lanţurile hoteliere internaţionale să-şi orienteze investiţiile în China şi India în următorii trei ani – 28 % au indicat China drept cea mai atractivă ţintă pentru dezvoltarea afacerilor, iar 24 % au indicat India.

O parte dintre marile companii hoteliere şi-au redus datoriile şi dispun acum de resursele de a investi în BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China). Condiţiile de creditare s-au mai relaxat şi investitorii se orientează spre colaborări de tip joint venture (participaţiuni în comun) pentru a minimiza riscurile la care se expun şi pentru a accesa capital.

Conform studiului DLA Piper, peste 75 % dintre respondenţi confirmă oportunităţile create prin acest tip de colaborări.

Mulţi executivi ai unor lanţuri hoteliere profitabile au fost încurajaţi de contextul pieţei hoteliere – cei 27 % care susţin că previziunile pentru următoarele 12 luni sunt optimiste, de cele mai multe ori folosesc ca argument oportunităţile de investiţii create de criza financiară, numind segmentul economy/budget cea mai atractivă perspectivă de investiţii.

Nota

Datele statistice din acest comunicat au fost generate de un sondaj la care au participat 417 executivi hotelieri europeni, 155 facand parte din industria hoteliera din Marea Britanie.  Sondajul online a avut loc in luna februarie 2010 si respondentii fac parte din data de baze a DLA Paper, inclusiv contacte si delegati executivi de la International Hotel Investment Forum 2010, Berlin.

DLA Piper este o organizatie internationala cu peste 3500 de avocati in 67 de birouri din 29 de tari. Din birourile din Asia, Europa, Orientul Mijlociu su Statele Unite ale Americii, avocatii nostri pot oferi consultanta intr-o gama larga de probleme juridice pentru clientii locali, regionali sau internationali.

DLA Piper a fost premiat pentru „Realizari Deosebite” la Premiile Legal Business 2010 si este pe primul loc din punct de vedere al venitului in Legal Business Global 100 2009.

Pentru mai multe detalii despre DLA Piper si serviciile sale, va rugam sa accesati www.dlapiper.com.


Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti