Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DNA. Politisti de frontiera cercetati pentru luare de mita


12 martie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale pentru luare de mita fata de agentii de politie Lucian Catalin Guiu, fost sef al Postului de Politie de Frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Bucuresti – Baneasa „Aurel Vlaicu”, in prezent comisar de politie in cadrul Oficiului Roman de Imigrari, Bogdan Barbor, inspector principal de politie in cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, MICU IUSTIN – ROBERTINO, agent sef de politie in cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Danut Ion Grama, agent de politie in cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada 5 – 7 septembrie 2007, inculpatii Guiu Lucian Catalin si Micu-Iustin Robertino, in calitate de lucratori ai Politiei de Frontiera din cadrul punctului de trecere a frontierei Aeroport Bucuresti – Baneasa „Aurel Vlaicu”, au pretins suma de 700 USD, iar cel din urma a si primit suma respectiva, de la mai multi cetateni turci, in scopul de a le permite reintoarcerea in Turcia si de a nu propune masura arestarii fata de acestia. Cetatenii turci intentionau sa intre in Romania prin punctul de trecere a frontierei Aeroport Bucuresti – Baneasa „Aurel Vlaicu”, avand pasapoartele, vizele si sumele de bani prevazute de lege.
Motivul aparent al situatiei care ar fi impus eventuala arestare a cetatenilor turci a constat in faptul ca in bagajele unuia dintre acestia a fost gasit un cartus nefolosit (ulterior s-a stabilit ca respectivul cartus reprezenta munitie cu efect pur sonor).

In aceeasi perioada si in acelasi scop, inculpatii Barbor Bogdan si Grama Danut Ion au pretins de la cetatenii turci o suma de bani nedefinita.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 9 martie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 11 martie 2010, Curtea de Apel Bucuresti a dispus fata de cei patru inculpati masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea pentru o perioada de 29 de zile. Procurorii DNA au declarat recurs fata de aceasta hotarare.

In cauza, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I – Directia Generala Anticoruptie.”

Punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro