Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

ANI. Decizie definitiva incompatibilitate inspector principal la primarie – administrator SRL
12.03.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii joi, 11 martie 2010, ca actul de constatare starii de incompatibilitate a lui Ion Balica, inspector principal la Primaria Municipiului Lugoj (la data de 25 iunie 2009) a ramas definitiv si irevocabil.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”Curtea de Apel Timisoara a comunicat faptul ca domnul BALICA IOAN nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a domnului BALICA IOAN.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste”, potrivit art. 48, alin. (2) din actul normativ mentionat anterior.

In urma verificarii faptelor domnului BALICA IOAN, Comisia de disciplina a Primariei Municipiului Lugoj a apreciat ca se „impune atentionarea functionarului public cu privire la conduita sa ulterioara, motiv pentru care propune aplicate sanctiunii de  mustrare scrisa”.

Precizam ca, la data de 25.06.2009, Agentia a constatat faptul ca domnul BALICA IOAN se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 15.07.2003, intrucat acesta detine functia de inspector principal la Primaria Municipiului Lugoj, cat si cea de administrator, respectiv, asociat la S.C. PIN-BAL S.R.L.

Conform art. 94, alin. (2), lit. c din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, „functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate… in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public”.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care Agentia Nationala de Integritate a stabilit existenta starii de incompatibilitate a domnului BALICA IOAN, a fost publicat pe pagina de Internet a ANI (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.