Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 


Print Friendly, PDF & Email

Modificarea schemei de ajutor de stat destinate facilitarii accesului la finantare in actuala perioada de criza economica si financiara
12.03.2010 | JURIDICE.ro, REFF & ASOCIATII

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 153 din 9 martie 2010 a fost publicata Hotararea nr. 14/2010 a Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari (denumit in continuare „Comitetul”) privind modificarea și completarea Normei privind instituirea unei scheme de ajutor de stat destinate facilitării accesului la finantare in actuala perioada de criza economica si financiara, constand in garantii acordate IMM-urilor si intreprinderilor mari.

Potrivit Hotararii nr. 14/2010, fondurile pentru garantiile acordate conform schemei de ajutor de stat in 2009 si neutilizate in anul respectiv se raporteaza in anul 2010.

In plus, Hotararea nr. 14/2010 introduce obligatia EximBank ca ulterior aprobarii de catre Comitet a conditiilor de acordare a garantiei sa incheie cu banca finantatoare o conventie de impartire a riscului in scopul stabilirii modalitatii de suportare proportionala a pierderilor rezultate ca urmare a executarii garantiei emise de Eximbank.

Din acest punct de vedere, Hotararea nr. 14/2010 modifica Norma in sensul ca prevede expres faptul ca banca finantatoare si EximBank vor suporta pierderile suferite ca urmare a producerii riscului de credit, proportional cu procentul de risc asumat de fiecare in parte, iar valoarea neta a sumelor recuperate prin executare silita va fi distribuita in acelasi mod intre EximBank si banca finantatoare.

Mai mult, in conformitate cu noile prevederi, prin conventia de impartire a riscului banca finantatoare isi va asuma obligatia de a constitui garantiile accesorii la contractul de credit si in favoarea EximBank in calitate de cocreditor, cu rang egal, proportional cu procentul de garantare.

REFF & ASOCIATII


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.