Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Proiect CSDE in Seria Consultari Europene: “Posibile modificări ale Directivei privind rata de adecvare a capitalului”


15.03.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Banking, Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Romane organizează o selecţie de CV-uri pentru realizarea unui punct de vedere documentat în acest sens. Vor fi selectaţi experţi care urmează a realiza o cercetare şi elaborarea unui punct de vedere, concretizate într-un material care va fi publicat ulterior.

Denumirea proiectului: Posibile modificări ale Directivei privind rata de adecvare a capitalului” (CSDE-SCE-6)

Consultarea publică lansată de către Comisia Europeană urmăreşte strângerea unor puncte de vedere asupra unor posibile amendamente viitoare la Directiva privind rata de adecvare a capitalului. Amendamentele propuse ar urma să vizeze standarde privind lichiditatea, definirea capitalului, rata de îndatorare, riscul de credit al contrapartidei, măsuri incluzând constituirea de provizionare asupra duratei ciclului pentru pierderile anticipate de credit, instituţiile financiare importante şi, de asemenea, posibilitatea unui regulament unic în domeniul bancar.

Proiectul constă în formularea unui răspuns, care poate fi transmis Comisiei Europene.

Persoanele interesate pot trimite un CV, în format european, la adresa mihai.sandru@csde.ro până la data de 22 martie 2010. Vor fi contactaţi doar candidaţii selectaţi.

Sunt de asemenea invitaţi să trimită un CV şi cei fi interesaţi să participe la elaborarea unor studii viitoare, cu precizarea domeniilor de interes. Aceste candidaturi vor servi la actualizarea bazei de date a CSDE.

Cercetarea trebuie definitivată, iar punctul de vedere redactat până la data de 14 aprilie 2010.

Partener: Societatea de Ştiinţe Juridice.

Proiectul este sustinut de catre Wolters Kluwer.

Documente:

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/crd4/consultation_paper_en.pdf

Informatii generale:

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2010/crd4_en.htm

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro