Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

The Preliminary Ruling Procedure in Practice – Luxemburg, 6-7 mai 2010
15.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Institul National al Magistraturii anunta ca Institutul European de Administratie Publica (EIPA) organizeaza in perioada 6-7 mai 2010, la Luxemburg seminarul cu tema The Preliminary Ruling Procedure in practice (Procedura hotararii preliminare in practica).

Potrivit unui comunicat al INM, ”Curtea de Justitie a Uniunii Europene coopereaza cu instantele din statele membre ale Uniunii Europene in vederea asigurarii unei aplicari efective si uniforme a normelor Uniunii Europene si in vederea prevenirii aparitiei unor interpretari divergente. Astfel, instantele nationale pot si, uneori, trebuie sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru a-i cere sa clarifice sensul sau sa verifice validitatea unor elemente ale dreptului Uniunii Europene relevante pentru litigiile pe care urmeaza sa le solutioneze.

In cadrul seminarului se vor aborda teme precum rolul Curtii de Justitie a Uniunii Europene in aceasta procedura, tipologia trimiterilor preliminare, deciziile instantelor statelor membre ale Uniunii Europene de a sesiza Curtea cu o cerere preliminara, etapa procesuala in care sa se faca trimiterea si forma acesteia, diferitele faze ale procedurii, participantii, importanta si consecintele juridice ale raspunsului Curtii. O atentie deosebita va fi acordata procedurii preliminare de urgenta si caracteristicilor sale specifice.

Scopul seminarului este acela de a furniza un ghid practic in materia procedurii hotararii preliminare magistratilor, avocatilor, cadrelor universitare, expertilor si altor practicieni.

Seminarul se desfasoara in limbile engleza si franceza, fiind asigurata traducerea simultana.

Taxa de participare este in cuantum de 775 Euro si se ofera un discount de 50 Euro pentru toti participantii care se inregistreaza si care platesc taxa de participare inainte de 25 martie 2010. Taxa include participarea la seminar, mesele servite pe parcursul seminarului si documentatia. Precizam ca participantii vor suporta costurile aferente taxei de participare precum si cele legate de cazare si transport.

Cei interesati pot trimite formularele de participare direct catre Ms Stéphanie GEMNIG, European Centre for Judges and Lawyers, European Institute of Public Administration, Luxembourg, Circuit de la Foire Internationale, 2, LU-1347 LUXEMBOURG, Tel.: +352 426 230 301, Fax: +352 426 237, E-mail: s.gemnig@eipa.eu.

Informatii suplimentare despre acest seminar se gasesc pe site-ul  http://seminars.eipa.eu/en/activities09/show/&tid=3589#.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti