Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Clifford Chance. Asistenta acordata cu privire la emisiunea de eurobonduri a statului roman in valoare de 1 mild. EUR


15 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Clifford Chance a consiliat băncile internaţionale Deutsche Bank, HSBC şi EFG Eurobank în calitate de intermediari ai emisiunii de eurobonduri în valoare de 1 miliard de euro, care va fi lansată de statul român prin Ministerul Finanţelor Publice. Aceasta este cea mai mare ofertă de obligaţiuni suverane emise de statul român până în prezent.

„Meritul principal în acest succes nu îl au avocaţii, ci echipa de profesionişti din Ministerul Finanţelor Publice, condusă de Bogdan Drăgoi, şi cele trei bănci care au reuşit plasare unei sume semnificative în contextul general al crizei economice şi cel special al crizei greceşti. Dincolo de suma în sine care nu este neglijabilă, acest succes este foarte important pentru România ca mesaj transmis pieţelor internaţionale – Romania este un emitent credibil şi atractiv.” a declarat Daniel Badea, Managing Partener al Badea Clifford Chance.

Echipa Clifford Chance, care a lucrat la acest proiect în ultimele 6 luni, a fost condusă de David Dunnigan, Coordonatorul Global al practicii de pieţe de capital şi Daniel Badea, Managing Partner al biroului din Bucureşti, asistaţi de Cosmin Anghel (Counsel, specializat în finanţări, inclusiv finanţări publice) şi Radu Ropotă (Avocat Senior, specializat în finanţări şi pieţe de capital) din Bucureşti, precum şi Eric Green (Avocat Senior, specializat în pieţe de capital) din Londra.

Clifford Chance a fost implicată în toate emisiunile statului român din anii ’90 până în prezent, precum şi în majoritatea tranzacţiilor majore de piaţă de capital, atât oferte de obligaţiuni cât şi IPO:

  • Primul program de medium term notes (MTN) din România, al Băncii Comerciale Române (BCR) în valoare de 3 miliarde euro;
  • Prima emisiune în monedă locală a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD);
  • Listarea Vimetco (acţionarul Alro) la Londra sub forma de GDR, ofertele iniţiate de RCS RDS, listarea triplă a Tehnomarket-Domo, listarea Teraplast;
  • Ofertele de obligaţiuni emise de Raiffeisen Bank, Finansbank, Banca Comercială Română (BCR).

***

Clifford Chance a deschis un birou în Bucureşti în iunie 2006 pe baza asocierii cu Badea & Asociaţii cu care a fuzionat la 1 mai 2009. Ca urmare a fuziunii, numele firmei este Badea Clifford Chance, iar Daniel Badea este în continuare Managing Partner. Badea & Asociaţii a fost fondată în anul 2002 de către Daniel Badea şi Nadia Badea.

Badea Clifford Chance a fost implicată în mod constant tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, project finance, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare etc.

Badea Clifford Chance ocupă locul 1 în topul firmelor de avocatură din România în cea mai recentă ediţie a Legal 500 (2009) la secţiunile Banking & Finance şi Real Estate, precum şi în ultima ediţie a Chambers and Partners Global (2010) la secţiunea Banking & Finance.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii