Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesională
Publicare comunicate şi informări profesionaleAnunţuri evenimenteAnunţuri de recrutare
Comunicate profesioniştiEvenimente programateOportunităţi de carieră

Protocol de colaborare IER, SSJ, CSDE si SRDC. Cum a fost


16 februarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Asa cum informam, vineri, 12 martie 2010, la Institutul European din Romania au avut loc doua evenimente.

Primul a fost prilejuit de lansarea Culegerii de jurisprudenta CEDO – cauze recente impotriva Romaniei, vol. I.

Al doilea a privit incheierea protocolului de colaborare intre IER, SSJ, CSDE si SRDC.

Moderator a fost Gabriela Dragan, Director General, IER.

Lansarea culegerii de jurisprudenta a fost apreciata, in scurte interventii, de Dragan, (Director General, IER), Cristina Ben Ezra (Sef Serviciu Afaceri Europene si Relatii Internationale, CSM), Laur a Vrabie (Director al Directiei Coordonare si Traduceri),  prof. univ. dr. Andrei Popescu (Presedinte Executiv, Societatea Romana de Drept Comunitar), Mariana Nitelea (Director Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti), prof. univ. dr. Augustin Fuerea, conf. univ. dr. Mihai Sandru.

Semnarea Protocolului a fost salutata, de asemenea, de:

Gabriela Dragan: e un prim pas acest protocol, “ne-am propus sa asiguram publicului larg acces la baze de date, sa organizam impreuna evenimente, sa elaboram publicatii de specialitate, sa sprjinim diseminarea informatiilor.” Prim moment din istoria acestui protocol – intalnirea cu Andrei Savescu si Costel Olteanu.

Andrei Popescu: intentiile sunt foarte bogate. “Sunt mult prea tanar pentru a vorbi despre societate.”

Andrei Savescu: isi exprima bucuria de a semna acest protocol care marcheaza inceputul unei activitati care va fi foarte laborioasa dar foarte importanta. “Ma bucur ca semnarea se face intr-un astfel de cadru, oficial, ca sunt prezente personalitati de marca in domeniul dreptului comunitar. Scopul protocolului este de a transmte in randul publicului din Romania suvoiul de civilizatie care vine dinspre Europa si care trebuie sa produca efecte concrete si in Romania. Impactul se va produce in mediul juridic” care va fi din ce mai constient ca peste dreptul romanesc este un drept European. Mulumeste pentru disponibilitatea arata de Doamna Director General Gabriela Dragan si IER, si “demersul nostru sper sa aiba efecte vizibile cat de repede”.

Mihai Sandru: CSDE este bucuros sa semneze acest protocol. “Mesajul meu se refera la ce vom face. Practicienii dreptului sunt cam lenesi.  Dreptul omului de la CEDO face o concurenta neloiala dreptului Uniunii Europene.” Discursul pregatit va aparea pe Juridice.ro.

Pentru Juridice. ro, Alina Matei

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii