Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Protocol de colaborare IER, SSJ, CSDE si SRDC. Cum a fost


16 martie 2010 | JURIDICE.ro, Livia ANDOREANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Asa cum informam, cu ocazia semnării protocolului IER-SSJ-CSDE-SRDC în data de 12.03.2010, la sediul Institutului European din România, a avut loc şi lansarea Culegerii de jurisprudenţă CEDO – cauze recente împotriva României, volumul I.  Manifestarea a avut loc într-un cadru oficial, la eveniment fiind prezente personalităţi din domeniul juridic.

Agenda evenimentului a fost impărţită în două secţiuni. În prima parte, a avut loc lansarea culegerii de jurisprudenţă CEDO, moment cu ocazia căruia au luat cuvântul Doamna Gabriela Drăgan, Director General al Institutului European din România, Doamna Procuror Cristina Ben Ezra, şef Serviciu Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, CSM, Doamna Laura Vrabie, Director al Direcţiei de Coodonare Traduceri, Domnul Costin Fălcuţă, autor, Direcţia Coordonare Traduceri.

În legătură cu lansarea acestei culegeri a fost invitat să spună câteva cuvinte şi Domnul Andrei Popescu, Preşedinte Executiv al Societăţii Române de Drept Comunitar şi subsecretar de stat în Guvernul României, Departamentul de Afaceri Externe. Cu acest prilej, domnul Andrei Popescu a spus câteva cuvinte şi despre procedura de infringement şi a comunicat auditoriului că România ocupă o poziţie foarte bună (se află între primii cinci) în clasamentul ţărilor comunitare cu cele mai puţine proceduri de infringement.

În cea de-a doua parte a evenimentului a fost semnat protocolul de colaborare dintre Institutul European din România, Societatea de Ştiinţe Juridice, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Române – Centrul de Studii de Drept European şi Societatea Româna de Drept Comunitar.

Cu această ocazie, au luat cuvântul reprezentanţii acestor instituţii, Doamna Gabriela Drăgan, Director General al Institutului European din România, Domnul Andrei Popescu, Preşedinte Executiv al Societăţii Române de Drept Comunitar, Domnul Andrei Săvescu, Preşedinte Executiv al Societăţii de Ştiinţe Juridice şi Domnul Daniel-Mihai Şandru, Şef departament al Centrului de Studii de Drept European.

Potrivit Doamnei Gabriela Drăgan, „scopul acestui protocol este de a permite accesul publicului larg la jurisprudenţa europeană”. De asemenea, dupa cum a menţionat şi Domnul Andrei Săvescu, „obiectivul protocolului este de a transmite în randul publicului din România şuvoiul de civilizaţie care vine din Europa”. Cu prilejul semnării protocolului, Domnul Andrei Popescu a adresat invitaţia celor interesaţi de a scrie pentru Revista Română de Drept Comunitar.


Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică