Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră
 1 comentariu

Protocol de colaborare IER, SSJ, CSDE si SRDC. Cum a fost
16.03.2010 | JURIDICE.ro, Livia ANDOREANU

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Asa cum informam, cu ocazia semnării protocolului IER-SSJ-CSDE-SRDC în data de 12.03.2010, la sediul Institutului European din România, a avut loc şi lansarea Culegerii de jurisprudenţă CEDO – cauze recente împotriva României, volumul I.  Manifestarea a avut loc într-un cadru oficial, la eveniment fiind prezente personalităţi din domeniul juridic.

Agenda evenimentului a fost impărţită în două secţiuni. În prima parte, a avut loc lansarea culegerii de jurisprudenţă CEDO, moment cu ocazia căruia au luat cuvântul Doamna Gabriela Drăgan, Director General al Institutului European din România, Doamna Procuror Cristina Ben Ezra, şef Serviciu Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, CSM, Doamna Laura Vrabie, Director al Direcţiei de Coodonare Traduceri, Domnul Costin Fălcuţă, autor, Direcţia Coordonare Traduceri.

În legătură cu lansarea acestei culegeri a fost invitat să spună câteva cuvinte şi Domnul Andrei Popescu, Preşedinte Executiv al Societăţii Române de Drept Comunitar şi subsecretar de stat în Guvernul României, Departamentul de Afaceri Externe. Cu acest prilej, domnul Andrei Popescu a spus câteva cuvinte şi despre procedura de infringement şi a comunicat auditoriului că România ocupă o poziţie foarte bună (se află între primii cinci) în clasamentul ţărilor comunitare cu cele mai puţine proceduri de infringement.

În cea de-a doua parte a evenimentului a fost semnat protocolul de colaborare dintre Institutul European din România, Societatea de Ştiinţe Juridice, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Române – Centrul de Studii de Drept European şi Societatea Româna de Drept Comunitar.

Cu această ocazie, au luat cuvântul reprezentanţii acestor instituţii, Doamna Gabriela Drăgan, Director General al Institutului European din România, Domnul Andrei Popescu, Preşedinte Executiv al Societăţii Române de Drept Comunitar, Domnul Andrei Săvescu, Preşedinte Executiv al Societăţii de Ştiinţe Juridice şi Domnul Daniel-Mihai Şandru, Şef departament al Centrului de Studii de Drept European.

Potrivit Doamnei Gabriela Drăgan, „scopul acestui protocol este de a permite accesul publicului larg la jurisprudenţa europeană”. De asemenea, dupa cum a menţionat şi Domnul Andrei Săvescu, „obiectivul protocolului este de a transmite în randul publicului din România şuvoiul de civilizaţie care vine din Europa”. Cu prilejul semnării protocolului, Domnul Andrei Popescu a adresat invitaţia celor interesaţi de a scrie pentru Revista Română de Drept Comunitar.


Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti