Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Criterii de durabilitate in achizitiile publice – sunt necesare norme de armonizare la nivel European? – Bucuresti, 25 martie 2010


16 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Academia Romana CSDE Institutul de Cercetari Juridice

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează la data de 25 martie 2010, ora 14.30, la sediul Academiei Române, Calea Victoriei, nr. 125, conferinta

«Criterii de durabilitate în achiziţiile publice – sunt necesare norme de armonizare la nivel European?»

Conferenţiar:

Ramona Apostol

Parteneri:

VASS Lawyers

Societatea de Ştiinţe Juridice

În ultimii ani, numeroase state europene au adoptat strategii privind achiziţiile publice de produse şi servicii cu performanţă ridicată în ceea ce priveşte protecţia mediului, cu scopul de a diminua impactul activităţii administraţiei publice asupra mediului şi de a stimula piaţa pentru produse ecologice. Mai mult, unele state europene au introdus în achiziţiile publice criterii care să sprijine anumite politici sociale naţionale/europene (precum egalitatea între femei şi bărbaţi, stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii, reintegrarea pe piaţa muncii a şomerilor etc.) precum şi internaţionale (de protecţie a drepturilor omului, de protecţie a micilor producători din ţările subdezvoltate sau de conformitate cu normele formulate de Organizaţia Internaţională a Muncii (ILO)). Aplicarea acestor criterii sociale în achiziţiile publice sunt menite să răspundă aşteptărilor cetăţenilor referitoare la un comportament etic din partea guvernelor naţionale.

Prezentarea din 25 martie descrie dificultăţile juridice întampinate în formularea criteriilor de durabilitate în Olanda şi atrage atenţia asupra scopului diferit al acestor iniţiative naţionale, care ar putea conduce la apariţia unor obstacole în calea liberei circulaţii în cadrul pietei interne. În încheiere, prezentarea ridică semne de întrebare asupra necesităţii unei intervenţii din partea Comisiei Europene prin propunerea unei legislaţii de armonizare a acestor criterii.

Ramona Apostol (1978) a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Spiru-Haret din Bucureşti. Dupa absolvirea studiilor, a lucrat ca jurist în drept contractual. In 2006 a urmat programul de Master al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Amsterdam (Olanda), cu specializare pe Drept Internaţional Public. Dupa obţinerea titlului de masterand, a lucrat în cadrul Institutului HiiL (The Hague Institute for the Internationalisation of Law) din Haga, unde a fost implicată în proiecte de cercetare pe diverse teme de drept international public şi privat, precum şi în organizarea de concursuri pentru acordarea de subvenţii pentru institute europene de cercetare în drept. Din februarie 2008, a început un doctorat la institutul T.M.C. Asser Instituut din Haga în materia dreptului european al achiziţiilor publice. Din februarie 2009 lucrează la firma de consultanţă juridică în materia achiziţiilor publice Corvers Procurement Services B.V. şi continuă doctoratul la Facultatea de Drept a Universitatii Leiden. În funcţia actuală este implicată atât în proiecte de consultanţă în licitaţiile publice organizate de autorităţi publice locale olandeze, cât şi în proiecte de stabilire a politicilor de durabillitate în cadrul guvernelor olandez şi belgian. Este de asemenea implicată în proiecte subvenţionate de Uniunea Europeană, pe teme de protecţie a mediului în achizitii publice.

Nu se percepte taxă de participare. Locurile sunt limitate, înscrierea participanţilor realizându-se în ordinea cronologică a confirmarilor.

Confirmarea participării se face prin e-mail (mihai.sandru@csde.ro) până la data de  24 martie 2010. Solicitanţii sunt rugaţi să menţioneze: numele şi prenumele, afilierea instituţională şi funcţia, precum şi domeniul de interes în materia dreptului european.

Informaţii suplimentare şi materiale referitoare la conferinţă vor fi disponibile la adresa www.csde.ro. CSDE vă mulţumeşte pentru retransmiterea acestei invitaţii către toate persoanele interesate.

Comitetul de organizare: Mihai Sandru, Andrei Savescu.

* *  *

VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piata avocaturii din Bucuresti, care ofera servicii profesioniste si competitive in domeniile achizitii publice. Corporate International, lider pe piata informatiilor business din Marea Britanie si Europa, a ales firma de avocatura VASS Lawyers ca reprezentant al Romaniei pe linia asistentei juridice in domeniul achizitiilor publice, alaturi de cele mai renumite firme de avocatura din lume din acest domeniu.

Societatea de Ştiinţe Juridice promovează în lumea juridică imperativul construirii unei societăţi bazate pe cunoaştere. Organizaţia este dedicată consolidării respectului faţă de lege, seriozităţii şi moderaţiei.

* *  *

Parteneri media:

Juridice.ro

caleaeuropeana.ro

Eveniment sustinut de:

Editura Universitară, Wolters Kluwer, Hamangiu, C.H.Beck

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii