Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANI. Incompatibitate viceprimar – asociat si administrator la trei SRL-uri


16 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Agentia Nationala de Integritate a constatat faptul ca domnul Ion Ignatescu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 28 iunie 2008 – 27 noiembrie 2009, deoarece a detinut in acelasi timp functia de Viceprimar al Comunei Tisau (jud. Buzau) si calitatea de administrator si asociat la trei societati comerciale.

Potrivit unui comunicat al ANI, ”Agentia a fost sesizata cu privire la posibila nerespectare de catre domnul IGNATESCU ION a prevederilor legale ce reglementeza regimul juridic al incompatibilitatilor.

In urma verificarii prealabile, efectuate in temeiul Legii nr. 144/2007, republicata, au rezultat indicii temeinice referitoare la incalcarea prevederilor legale privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre domnul IGNATESCU ION.

Procedura de instiintare, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, republicata, a fost indeplinita in data de 14.11.2009, domnul IGNATESCU ION fiind informat despre declansarea procedurii de verificare a respectarii dispozitiilor legale privind respectarea regimului juridic al incompatibilitatilor, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare.

Urmare a verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si documentelor transmise de institutiile competente, au rezultat urmatoarele:

  • Domnul IGNATESCU ION a fost validat in calitatea de Viceprimar al Comunei Tisau, Judetul Buzau, la data de 19.06.2008;
  • Domnul IGNATESCU ION a detinut la diferite societati comerciale urmatoarele functii si calitati:
    • Asociat unic si administrator cu puteri depline al S.C. CONSERP S.R.L., cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 100%, de la data infiintarii, pana la data de 28.04.2009;
    • Asociat si administrator al S.C. FOREST STAR S.R.L., cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 50%, de la data de 29.12.2005, pana la data de 28.04.2009;
    • Asociat si administrator al S.C. GAZ AUTOCOM S.R.L., cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 50%, de la data de 30.08.2006, pana la data de 30.11.2009, societate pentru care a fost solicitata dizolvarea prin cererea de mentiuni, depusa la data de 27.11.2009.

Conform prevederilor art. 87 alin. (1), litera d) și litera g) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, „functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administratie ori cenzor sau orice functie de conducere ori de executie la societatile comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, la regiile autonome de interes national sau local, la companiile si societatile nationale, precum si la institutiile publice” si cu „calitatea de comerciant persoana fizica”.

Avand in vedere cele de mai sus, s-a constatat faptul ca domnul IGNATESCU ION nu a respectat obligatiile referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor, acesta avand, in perioada 28.06.2008-27.11.2009, atat functia de Viceprimar al Comunei Tisau, cat si calitatea de administrator si asociat in societatile comerciale prezentate anterior.

Potrivit prevederilor art. 49, alin. (3) din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale  de Integritate, republicata, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialiatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii