Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Remedii efective impotriva neexecutarii sau intarzierii executarii hotararilor judecatoresti interne – Strasbourg, 15-16 martie 2010


16 martie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Subsecretarul de stat Razvan-Horatiu Radu, va participa luni si marti, 15-16 martie 2010, la Strasbourg, la masa rotunda cu tema „Remedii efective impotriva neexecutarii sau intarzierii executarii hotararilor judecatoresti interne”.

Potrivit unui comunicat al MAE, ”evenimentul este organizat de Serviciul pentru Executarea Hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului din cadrul Consiliului Europei in derularea unui proiect intitulat “Suprimarea obstacolelor la neexecutarea hotararilor judecatoresti interne/Asigurarea punerii in aplicare efectiva a hotararilor judecatoresti interne”. Statele beneficiare ale acestui proiect sunt Albania, Azerbaidjan, Bosnia-Hertegovina, Republica Moldova, Serbia si Ucraina.

Scopul acestei mese rotunde este de a impartasi experienta statelor membre ale Consiliului Europei in punerea in aplicare a recursurilor interne cu privire la neexecutarea hotararilor judecatoresti nationale, urmare a hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Razvan-Horatiu Radu, a fost invitat sa participe in calitate de expert si sa faca o prezentare privind experienta nationala a Romaniei in materia nerestituirii proprietatilor.

La masa rotunda vor mai participa reprezentanti de nivel inalt din cadrul tarilor beneficiare ale proiectului (Alexandru Tanase, ministrul justitiei din Republica Moldova, Veaceslav Negruta, ministrul finantelor din Republica Moldova, Bosa Nenadic, Presedintele Curtii Constitutionale din Serbia, adjuncti de ministri, alti judecatori din cadrul instantelor supreme etc.), judecatori ai Curtii Europene a Drepturilor Omului, functionari de rang inalt din cadrul Consiliului Europei si ai Curtii Europene a Drepturilor Omului, agenti guvernamentali.

Pe parcursul desfasurarii acestui eveniment vor fi abordate o serie de teme de interes atat pentru participanti, cat si pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului si Serviciul pentru Executarea Hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului din cadrul Consiliului Europei, precum: experiente nationale in adoptarea remediilor interne in vederea preintampinarii neexecutarii hotararilor judecatoresti sau a intarzierii acestora, aspecte privind utilizarea si impactul hotararilor pilot ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, necesitatea unor reforme cuprinzatoare pentru rezolvarea problemelor structurale evidentiate de hotararile Curtii. De asemenea, intalnirea are ca scop si necesitatea identificarii unor solutii pentru remedierea acestor disfunctionalitati.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii