Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Remedii efective impotriva neexecutarii sau intarzierii executarii hotararilor judecatoresti interne – Strasbourg, 15-16 martie 2010
16.03.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Subsecretarul de stat Razvan-Horatiu Radu, va participa luni si marti, 15-16 martie 2010, la Strasbourg, la masa rotunda cu tema „Remedii efective impotriva neexecutarii sau intarzierii executarii hotararilor judecatoresti interne”.

Potrivit unui comunicat al MAE, ”evenimentul este organizat de Serviciul pentru Executarea Hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului din cadrul Consiliului Europei in derularea unui proiect intitulat “Suprimarea obstacolelor la neexecutarea hotararilor judecatoresti interne/Asigurarea punerii in aplicare efectiva a hotararilor judecatoresti interne”. Statele beneficiare ale acestui proiect sunt Albania, Azerbaidjan, Bosnia-Hertegovina, Republica Moldova, Serbia si Ucraina.

Scopul acestei mese rotunde este de a impartasi experienta statelor membre ale Consiliului Europei in punerea in aplicare a recursurilor interne cu privire la neexecutarea hotararilor judecatoresti nationale, urmare a hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Razvan-Horatiu Radu, a fost invitat sa participe in calitate de expert si sa faca o prezentare privind experienta nationala a Romaniei in materia nerestituirii proprietatilor.

La masa rotunda vor mai participa reprezentanti de nivel inalt din cadrul tarilor beneficiare ale proiectului (Alexandru Tanase, ministrul justitiei din Republica Moldova, Veaceslav Negruta, ministrul finantelor din Republica Moldova, Bosa Nenadic, Presedintele Curtii Constitutionale din Serbia, adjuncti de ministri, alti judecatori din cadrul instantelor supreme etc.), judecatori ai Curtii Europene a Drepturilor Omului, functionari de rang inalt din cadrul Consiliului Europei si ai Curtii Europene a Drepturilor Omului, agenti guvernamentali.

Pe parcursul desfasurarii acestui eveniment vor fi abordate o serie de teme de interes atat pentru participanti, cat si pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului si Serviciul pentru Executarea Hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului din cadrul Consiliului Europei, precum: experiente nationale in adoptarea remediilor interne in vederea preintampinarii neexecutarii hotararilor judecatoresti sau a intarzierii acestora, aspecte privind utilizarea si impactul hotararilor pilot ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, necesitatea unor reforme cuprinzatoare pentru rezolvarea problemelor structurale evidentiate de hotararile Curtii. De asemenea, intalnirea are ca scop si necesitatea identificarii unor solutii pentru remedierea acestor disfunctionalitati.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Remedii efective impotriva neexecutarii sau intarzierii executarii hotararilor judecatoresti interne – Strasbourg, 15-16 martie 2010”

  1. Se arata in articol ca scopul acestei mese rotunde este de a impartasi experienta statelor membre ale Consiliului Europei in punerea in aplicare a recursurilor interne cu privire la neexecutarea hotararilor judecatoresti nationale, urmare a hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, iar din partea statului nostru va participa dl Razvan-Horatiu Radu, agentul nostru la CEDO, care a fost invitat sa participe in calitate de expert si sa faca o prezentare privind experienta nationala a Romaniei in materia nerestituirii proprietatilor (?!).

    Foarte tare, nu?!

    Intr-adevar, suntem experti, insa nu la implementarea remediilor asupra celor criticate de Curte, ci chiar pe dos, mai ales in domeniul restituirii proprietatilor confiscate de comunisti… Ca sa nu mai mentionam de aspectul privind punerea in executare atat a hotararilor judecatoresti pronuntate de catre instantele interne, cat si a celor dispuse de catre Curtea EDO.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate