Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Lidia Barbulescu despre referirile raportului Curtii de Conturi la sporurile acordate


16.03.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Lidia Barbulescu, presedintele ICCJ, a declarat sambata, 13 martie 2010, la Realitatea TV, ref. constatarile din raportul Curtii de Conturi potrivit caruia, ICCJ, a acordat, in anul 2008, sporuri de pana la 50% din salariu in mod nelegal pana si soferilor: “Vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat posibilitatea să intervin prin telefon pentru o bună informare a opiniei publice. Acestea au fost concluziile raportului Curţii de Conturi, pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a contestat, iar în urma contestaţiei formulate la Curtea de Conturi am primit o decizie prin care susţinerile noastre au fost justificate, în sensul că aceste drepturi salariale au fost corect acordate.

Raportul a fost înaintea contestaţiei noastre. Tocmai acest raport, care constatată aceste nereguli, l-am contestat, motivând, sigur că da, cu trimitere la dispoziţiile legale şi hotărârile judecătoreşti irevocabile.

Eu ştiu că decizia care s-a dat în urma contestaţiei formulate de Înalta Curte, îmi pare rău că nu-mi amintesc numărul acum, dar mi se pare/ 12/2009, mi-a fost comunicată în luna februarie şi constată că aceste drepturi salariale au fost corect acordate.

Eu cred că s-a publicat înainte de soluţionarea contestaţiei noastre, dar cred că ar fi corect din partea Curţii de Conturi să revină cu precizările necesare, pentru că altfel eu vă trimit la redacţie decizia pe care am primit-o de la Curtea de Conturi în urma contestaţiei noastre.

Noi am contestat raportul Curţii de Conturi, decizia a fost dată urmare a contestaţiei noastre de Curtea de Conturi, nu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deci soluţia care ne dă dreptate nu ne aparţine. Curtea de Conturi a constatat:  contestaţia noastră adresată lor urmare a acelui raport despre care vorbiţi acum este corectă.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti