Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Protocol de colaborare ANI – ANFP
16.03.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Andras Szakal, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, si Alexandru Catalin Macovei, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, au semnat un Protocol de colaborare intre cele doua institutii.

Potrivit unui comunicat ANI, ”cooperarea dintre cele doua institutii se va derula pe baza unui parteneriat activ, urmand sa se desfasoare pe urmatoarele paliere:

  • furnizarea de informatii si inscrisuri, in conformitate cu atributiile ce le revin, potrivit legii liberului acces la informatiile de interes public;
  • asigurarea transparentei actului administrativ privind modalitatea de gestionare a banului public, in vederea asigurarii exercitarii functiilor si demnitatilor publice in conditii de impartialitate, integritate, transparenta prin sustinerea activitatii de control al averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor respective si a verificarii conflictelor de interese, precum si de sesizare a incompatibilitatilor;
  • efectuarea de controale de catre echipe mixte, in vederea sesizarii inexistentei sau existentei unor date eronate in cadrul declaratiilor de avere si/sau interese.

Semnarea Protocolului se inscrie in demersurile celor doua institutii de sporire a transparentei in administratia publica, in scopul cresterii increderii cetatenilor in servicul public si, totodata, de eliminare a deficientelor privind respectarea legislatiei in vigoare.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti