Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Esalonarea platii sumelor rezultate din titluri executorii privind drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar
18.03.2010 | Roxana Lucaci, Roxana LUCACI

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 162 din 12 martie 2010 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 18/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Motivata de faptul ca executarea, in conditiile dreptului comun, a titlurilor executorii emise in anul curent ar influenta substantial bugetul de stat pe anul 2010, noua reglementare extinde procedura speciala de executare prevazuta in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 si in privinta hotararilor judecatoresti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2010, dupa cum urmeaza:

  1. în anul 2010 se plăteşte 34% din valoarea titlului executoriu;
  2. în anul 2011 se plăteşte 33% din valoarea titlului executoriu;
  3. în anul 2012 se plăteşte 33% din valoarea titlului executoriu.

In cursul termenelor mentionate mai sus, orice procedura de executare silita se suspenda de drept. Sumele care se platesc in temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2010 se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat Institutului National de Statistica.

av. Roxana LUCACI, ENESCU, PANAIT, POP &  ASOCIATII

Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO