Varia
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Carti noi de la editura C.H.BECK

18.03.2010 | JURIDICE.ro, Loredana Pelmusi, C.H.BECK
Abonare newsletter

Stimaţi utilizatori ai Juridice.ro, va prezentăm cele mai noi apariţii editoriale ale C.H. BECK din perioada 10-17 martie 2010:

nullTratat de drept procesual civil. Ediţia 5
Ioan Leş

Noua ediţie a Tratatului de drept procesual civil îşi propune, ca şi cele precedente, o actualizare legislativă, doctrinară şi jurisprudenţială firească, indispensabilă pentru orice lucrare didactică şi ştiinţifică. Un obiectiv major a celei de-a V-a ediţii este reprezentat de necesitatea unor abordări sintetice privitoare la principiile şi instituţiile fundamentale preconizate de viitorul Cod de procedură civilă.Publicarea Proiectului Codului de procedură civilă a trezit deja un interes deosebit din partea teoreticienilor şi practicienilor dreptului, materializat în numărul semnificativ de studii şi articole publicate în revistele de specialitate. Tratatul pe care îl oferim cititorilor, în prima parte a acestui an, nu-şi propune să dea „soluţii” definitive unor dispute sau controverse doctrinare, ci doar să ofere lectorilor săi – studenţi, teoreticieni şi practicieni ai dreptului – o perspectivă de ansamblu asupra principalelor inovaţii ale viitoarei noastre legislaţii procesual civile.
Nădăjduim că o atare abordare va constitui un imbold şi pentru alţi autori în direcţia aprofundării cercetărilor asupra instituţiilor prefigurate de Proiectul Codului de procedură civilă, iar pentru studenţi un reper semnifi-cativ în inevitabilele lor demersuri pentru cunoaşterea temeinică a viitoarei noastre legislaţii în domeniu.

* * *

null Codul penal şi legile conexe (actualizat la 10.03.2010). Cod 384
Ediţie coordonată de prof. univ. dr. Valerian Cioclei

Codul penal şi legile conexe (ediţia 4), culegere coordonată de prof. univ. dr. Valerian Cioclei, conţine, pe lângă textul actualizat al Codului, însoţit de istoric, note utile, recursuri în interesul legii, index etc., şi Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, precum şi Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, republicată în M.Of. nr. 777 din 13 noiembrie 2009.

* * *

nullJurisprudenţă în materie disciplinară 2006-2009
Consiliul Superior al Magistraturii

Lucrarea reprezintă o culegere de practică în materie disciplinară în care este prezentată jurisprudenţa Secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în perioada 2006-2009.

De asemenea, lucrarea cuprinde o selecţie a soluţiilor de clasare pronunţate de Comisiile de disciplină pentru judecători şi, respectiv, procurori, în aceeaşi perioadă de referinţă.

Culegerea a fost elaborată în ideea asigurării transparenţei activităţii Consiliului Superior al Magistraturii în materie disciplinară.

* * *

null Legislaţia construcţiilor (actualizat la 10.03.2010)

Ediţia a 7-a din Legislaţia construcţiilor cuprinde cele mai importante acte din domeniu, de un real folos atât practicienilor, cât şi publicului larg. Dintre acestea, menţionăm Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi Normele de aplicare, Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, toate actualizate şi însoţite de un scurt istoric, note utile, decizii de neconstituţionalitate, recursuri în interesul legii, corelaţii legislative etc.

* * *

nullCodul silvic (actualizat 5.03.2010)

Ajuns la ediţia a 4-a, Codul silvic conţine, pe lângă textul actualizat al Codului, şi note, corelaţii legislative, istoric, precum şi un index deosebit de util, asigurându-se astfel o facilă utilizare a lucrării de către cei interesaţi.

* * *

Vă dorim lectură plăcută!

Loredana Pelmusi, C.H.BECK

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week